Rema 1000 får nej i Gilleleje

Reitan 7. jun 2021 - 1 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Tine Uffelmann
  • Trods lokal opbakning fra flere end 1000 borgere må Rema droppe sin ønskeplacering i den nordsjællandske ferieby

Skrevet af: Søren Tougaard

Rema 1000's butik på Alfavej i nordsjællandske Gilleleje er for lille og utidssvarende til dagens krav.

Derfor har discountkæden længe ønsket en ny placering ved Bøgebakken, som også inkluderede et nyt turistkontor, vandrehjem og op imod 100 parkeringspladser.

Trods støtte fra flere end 1000 lokale borgere i en underskriftsindsamling, har lokalpolitikerne i Gribskov Kommune dog valgt ikke at imødekomme ønsket fra Rema 1000, da den nye kommuneplan ikke tillader dagligvarebutik ved Bøgebakken. Det skriver Frederiksborg Amts Avis. 

-Vi sunder os oven på vedtagelsen af kommuneplanen. Vi vil gerne sige tak for den store støtte, vi har fået fra borgere og foreninger i Gilleleje. Men vores situation er jo uændret. Vi har utilstrækkelige rammer i den nuværende butik. Men det er ikke en mulighed at flytte den til Bøgebakken. Så nu står vi tilbage med en butik, som ikke er tidssvarende og fremtidssikret, siger Jonas Vestermann, udviklingschef i Rema 1000, til avisen.

Rema 1000 øjner dog fortsat muligheder for en ny butik i Gilleleje, hvor der foregår en betydelig boligudvikling i kanten af byen fortæller Jonas Vestermann. 

Opdateret 7. jun 2021

Vil du vide mere?