Reitan-imperiet øger overskuddet i et år uden vækst

Reitan 11. maj 2022 - 3 min læsetid
This describes the image
Remas stifter Odd Reitan, der her åbner Rema 1000 nummer 1000 i hjemlandet, skal føre en mere tilbagetrukket rolle i sit livsværk, der nu ejes i holdingselskabet Reitan. Foto: Rema 1 Norge
  • Rema-stifter Odd Reitan forlader formandsposten i Reitan Retail med 3850 butikker i syv lande, herunder Rema 1000 og 7-Eleven i Danmark

Med et resultat før skat på 5,6 mia. norske kr. – godt 4 mia. kr. – blev 2021 endnu et godt år for familieejede norske Reitan, der her i landet er kendt som ejer af Rema 1000, Uno-X og 7-Eleven.

- Gennem 2021 har vi fortsat med at bygge solide virksomheder, som sikrer og udvikler arbejdspladser og værdier. Vi går ud af sidste år med en stærk balance og en solid egenkapital på 41  pct., siger finansdirektør i det overordnede holdingselskab Reitan, Kristin S. Genton, i en officiel kommentar.

Der er kun frigivet få nøgletal, men overskuds-bidraget fra detailhandels-delen af Reitan, som er samlet i selskabet Reitan Retail, blev imidlertid omkring 600 mio. norske kr. mindre end i 2020. Driftsresultatet i Reitan Retail landede sidste år på 3,8 mia. norske kr. – 2,8 mia. kr.

Omsætningsmæssigt lå Reitan Retail på niveau med 2020 med en marginal fremgang til 104,4 mia. norske kr., svarende til 76 mia. kr.

Hjemlandet Norge står for den største omsætning, mens Danmark er en klar nummer to. Alene Rema 1000 Danmark står for en koncernomsætning på 22 mia. kr. Reitan Retail står også bag conveniencebutikker og tankstationer i Sverige, de tre baltiske lande og Finland, i alt 3850 udsalgsteder.

Blandt Reitans andre forretningsområder er det især selskabet Reitan Eiendom, der har bidraget til overskudsfremgangen sidste år – med et driftsresultat på over tre mia. norske kr.

 

Professionel Retail-bestyrelse

Reitan-familien luftede tanker om en delvis børsnoterering af detailselskabet Reitan Retail i forbindelse med en omstrukturering af selskaberne i 2020.

 Siden har den proces mødt mange benspænd i markedet, senest med usikkerhederne forbundet med Ruslands invasionskrig i Ukraine.

Der kan imidlertid være taget endnu et skridt i retning af en klargøring til børsnotering med meddelelsen om, at den karismatiske grundlægger af Rema 1000, Reitan-familiens overhoved Odd Reitan, der ynder at kalde sig selv for ”colonialmajor”, nu stopper som bestyrelsesformand for Reitan Retail.   

Ind som ny formand kommer i stedet Rune Bjerke, der har en fortid som koncernchef for den norske bank- og forsikringsvirksomhed DNB.

- Reitan Retail har en spændende tid foran sig som et førende internationalt handelsselskab med en solid platform for lønsom og bæredygtig vækst. I Rune Bjerke får vi en bestyrelsesformand med bred erfaring fra erhvervslivet, som sætter høje ambitioner og som inspirerer. Med Rune som formand og Ole Robert (Reitan, red.) som CEO i Reitan Retail, har jeg fuld tillid til, at selskabet navigeres efter vores stærke værdier og filosofi, siger Odd Reitan.

Ud over den nye formand er der kommet yderligere to profiler ind i bestyrelsen med stærke kompetencer indenfor kapital og IT.

Odd Reitan beholder formandsposten i holdingselskabet Reitan, men slipper yderligere en formandspost i Reitan Eiendom. 

Opdateret 12. maj 2022