Reitan Distribution øger lagerkapaciteten
Rema 1000s markante vækst over en længere årrække har gjort det nødvendigt at opgradere datterselskabet Reitan Distributions muligheder for at følge med, når det gælder vareforsyningerne til såvel et voksende antal Rema-butikker som selskabets kunder i en lille håndfuld convenience-kæder.
Med tiden er lagerkapaciteten i Horsens blevet en flaskehals. Sidste år rykkede Reitan Distribution således ind i et lager i Vejle, som tidligere har været brugt af konkurrenten Fakta, og i Avedøre har man etableret et nyt køle- og frostlager, der skal forsyne de mange conveniencebutikker i Københavnsområdet.
- Hovedparten af convenience-butikkerne ligger jo i Københavnsområdet. Til butikker vest for Storebælt distribuerer vi ud her fra Horsens, men plukker det hele i København, siger Rema 1000s adm. direktør Henrik Burkal.
Det nye ferskvarelager i Vejle har øget servicen over for Remas butikker.
- Vi har insourcet vores frugt og grønt, og så har vi taget vores kød og fisk derned - plus conveniencevarer som snitgrønt og halvfabrikata, der tidligere blev distribueret af Arla. Så nu får vores butikker varer syv dage om ugen - bestilt fra dag til dag. Så vi forbereder vores infrastruktur til det, som vi ser, kunderne gerne vil fremadrettet, siger Henrik Burkal.
- Med de ting sammen kan vi bygge en omkostningseffektiv infrastruktur, som gør, at vi kan gøre det med discountomkostninger, siger han.
Byggegrund på 288.000 kvm.
Alt sammen sker ud fra et grundlæggende princip om at ”forenkle, fokusere og forberede” på mere vækst i de kommende år.
- Vi arbejder ud fra en overordnet masterplan og ser på en etablering på nabogrunden. På køl- og frostvarer og på ferskvarer har vi nu kapacitet til en del år. Men på tørvarer ser vi på, hvad vi skal gøre, siger han.
Rema har gjort det meste klar til at udvide tørvare-kapaciteten på en gigantisk nabogrund på hele 288.000 kvm. som kæden for nogle år siden har købt lige op og ned af det eksisterende lager og hovedkontor.
- Der er ikke truffet nogen beslutninger om, hvad der skal ske endnu, men vi er i gang med at undersøge undergrunden, så vi ikke får forsinkelser, når vi engang måtte træffe en beslutning. Og vi har også fået en lokalplan på plads, siger Henrik Burkal.