P-pladser skaber udfordringer i planlægningen af ny Rema i Silkeborg

Reitan 15. mar 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Rema 1000
  • Rema 1000 vil sløjfe planer om et parkeringshus i to dæk ovenpå en kommende butik på Aarhusbakken i Silkeborg. Ændringerne kan medføre et helt nyt lokalplansforslag, lyder det fra kommunen

Skrevet af: Søren Tougaard

Discountkæden Rema 1000 ønsker at opføre en ny butik på hjørnegrunden af Spættevej og Solsortevej i Silkeborg, lige ved siden af den nuværende Dagli'Brugsen. Grunden er i dag ejet af boligforeningen AAB Silkeborg.

I første omgang havde Rema 1000 planer om at opføre et parkeringshus i to dæk med 73 p-pladser ovenpå den kommende butik, men bekymring om støjgener fra opkørselsrampen har fået discountkæden på andre tanker, skriver Midtjyllands Avis. I stedet vil Rema 1000 forsøge at sikre mere plads til parkering ved jorden. 

- Vi arbejder på at omdisponere parkeringspladserne og er i gang med en afklaringsproces. Jeg kan ikke komme nærmere ind på det på nuværende tidspunkt, siger Stephan Sørensen, direktør for Rema Etablering til avisen.

Han forsikrer, at byggeplanerne ikke er skrinlagt. 

Ifølge byplanlægger Hedda Møller fra Silkeborg Kommune kan det ende med, at Remas ændringer skal ud i en ny høring på to til fire uger. 

I værste fald kan det betyde, at der skal udarbejdes et helt nyt lokalplanforslag, hvis ændringerne er så omfattende, at de ikke kan tilpasses det nuværende forslag, fortæller hun til avisen. 

 

Opdateret 15. mar 2021

Vil du vide mere?