Køb af Aldis danske butikker ventes snart at blive godkendt

Reitan 21. jul 2023 -
This describes the image
Konkurrencemyndighederne behandler fortsat salget af Aldis danske butikker. Dagligvarehandlen
  • Konkurrencemyndighederne ventes snart at godkende Aldis salg til Rema 1000 Danmark og Salling Group

Skrevet af: Henrik Denman

Salget af Aldis butikker i Danmark til Rema 1000 og Salling Group ventes at falde på plads i nær fremtid.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er endnu ikke færdig med at behandle sagerne om de to koncerners opkøb af Aldi Danmarks butikker.

Den tyske discountkæde offentliggjorde i december sidste år beslutningen om at trække sig ud af Danmark. 59 af kædens butikker rundt om i landet blev definitivt lukket først på året, mens konkurrenterne Rema 1000 Danmark og Salling Group vil overtage resten. Det er disse handler, konkurrencemyndighederne fortsat arbejder med.

Rema 1000 Danmark ønsker at overtage den største andel af Aldis butiksnet. Ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ønsker Rema at købe ca. 114 Aldi-butikker samt en række byggeprojekter og tre distributionscentre i Kolding, Karlslunde og Nørager.

Godkendelser

Rema 1000-handlen har været længst undervejs. Koncernen anmeldte købet af Aldi-butikkerne i slutningen i marts, og i foråret besluttede konkurrencemyndighederne at forlænge behandlingstiden.

Oprindeligt skulle Rema 1000 have fået endeligt svar i foråret, men Konkurrencestyrelsen valgte at forlænge behandlingen til en såkaldt fase 2. Det indebærer en grundigere undersøgelse af fusionens påvirkning af markedet. Derfor er tidsfristen for konkurrencemyndighedernes endelige svar skubbet frem helt til nu.

Det har derimod taget kortere tid at behandle Salling Groups ønske om at købe 21 Aldi-butikker. Her ventes Konkurrencestyrelsen at komme med sin vurdering i slutningen af august.

Salling Group har oplyst, at alle 21 Aldi-butikker efter planen skal konverteres til Nettos helt nye butikskoncept Netto 3.0.
 

Opdateret 21. jul 2023