Gruppe organiserer modstand mod Rema-placering i Rudkøbing

Reitan 12. apr 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand
  • En aktionsgruppe, der foreløbig tæller 30 personer, arbejder for, at Rema 1000 ikke får lov til at placere butik uden for Rudkøbings handelsområde 

Skrevet af: Søren Tougaard

Den ekspansionsivrige discountkæde Rema 1000 har udset sig Nørrebro i Rudkøbing som den bedste placering til en ny butik i byen. Da placeringen ligger lige udenfor Rudkøbings handelsområde vil det kræve, at lokalpolitikerne på Langeland udvider byens centerområde. 

Et spinkelt flertal af byrådet vil arbejde videre med at udvide Rudkøbings centerområde, men nu øjner en aktionsgruppe bestående af ca. 30 personer anført af Bevaringsforeningen at sætte en kæp i hjulet på Remas planer. Det skriver Fyns Amts Avis.

Målet er at holde "emnet varmt" frem mod kommunalvalget til november. 

- Selvfølgelig har Bevaringsforeningen været primus motor for initiativet, men mange andre har meldt sig under fanerne. Her er både enkeltpersoner, repræsentanter for handelsstandsforeningen og fra museumsforeningen, og modstanden støttes også af Det Radikale Venstre, Enhedslisten, Alternativet, de Konservative, et flertal i Venstre og dele af Socialdemokratiet og SF, siger Peter Dragsbo, som er formand for Bevaringsforeningen for Langeland og Strynø til avisen. 

Aktionsgruppen har ikke noget imod, at Rema 1000 etablere sig i Rudkøbing, men gruppen mener, at det skal ske indenfor det eksisterende handelsområde. Ellers frygter man blandt andet i sidste ende en halvtom bymidte uden liv.   

 

 

Opdateret 13. apr 2021

Vil du vide mere?