Stigende priser banker toplinjen i vejret hos Danish Crown Foods

Private label 4. jan 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Danish Crown Foods er også begyndt at producere plantebaserede produkter. Foto: Danish Crown Foods
Skrevet af: Søren Tougaard

Danish Crown Foods (tidligere Tulip) producerer og markedsfører både forædlede og ferske kød- og sekundært plantebaserede produkter, primært til detailhandlen og foodservice-sektoren i ind- og udland.

Produkterne markedsføres bl.a. under mærkerne Tulip, Steff Houlberg, GØL, Mou, Den Grønne Slagter, Danish Crown og Friland.

Derudover producerer Danish Crown Foods en række private label-produkter.

Selskabets omsætningen blev 6,21 mia. kr. 2020/19-regnskabet, der løb frem til udgangen af september. Det er en stigning på næsten 700 mio. kr., som især bunder i en stor prisstigning på grisekød.

" Stigningen i nettoomsætningen kan helt primært henføres til prisinflation i markedet som følge af de stærkt stigende priser på grisekød. Resultat af primær drift i moderselskabet blev 144 mio. kr., hvilket er en stigning på 82 mio. kr. i forhold til 2018/19. Den økonomiske udvikling i såvel afsætning, omsætning og driftsindtjening er over det forventede, og årets resultat anses således som værende tilfredsstillende, fremgår det af ledelsesberetningen.

Trods et stigende toplinje faldt selskabets overskud til 99 mio. kr. mod 238 mio. kr. i forrige regnskab. Det svarer til et fald på 58 pct.

"Det danske hjemmemarked er fortsat udfordret af vigende kødforbrug og lav indtjening, men selskabets brands har øget deres markedsandele, og investeringen i disse brands fortsætter ufortrødent i de kommende år. Danish Crown Foods er blandt Europas største producenter af både bacon og pepperoni – to kategorier, som der fortsat arbejdes med at udvikle yderligere", lyder det i ledelsesberetningen.

Usikkerhed på markedet

2020/21 forventes i lighed med 2019/20 at blive et turbulent år, hvor eksterne faktorer som afrikansk svinepest, Covid-19, Brexit mv. fortsat vil have en betydelig indflydelse på de globale markeder – og dermed også på Danish Crown Foods.

"Der forventes til trods for den store usikkerhed i markederne et resultat på niveau med indeværende år", lyder forventningen til 2020/21-regnskabet.

Opdateret 18. jan 2021