Ny plantedrik fra Naturli’ ligner letmælk

Private label 20. jan 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Naturli' Foods
  • Dansk Vegetarisk Forening kalder nyt produkt fra Naturli' Foods for et vigtigt skridt i omstillingen af fødevarer 

I næste uge lander den første plantedrik fra Naturli’ under navnet ” Do Not! Call Me M_lk.”

Plantedrikken bliver produceret i Vejen på basis af forskellige planteproteiner og er blevet testet af tusindvis af mennesker i USA og Europa, som har givet grønt lys for både smag og næringsindhold.

I udviklingen af ”Do Not! Call Me M_lk” har Naturli’ fulgt samme opskrift, som førte til Naturli’ Smørbar. Det er kendetegnet ved at have samme funktion som det animalske alternativ. 

- Det skal være supernemt, når mælkedrikkeren skal skifte komælken ud med plantedrik. Produktet henvender sig til de mange, som gerne vil have et alternativ, der både tager hensyn til klima og dyrevelfærd. Det er et vigtigt skridt for omstillingen af vores fødevarer, siger Rune-Christoffer Dragsdahl, som er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening.

Ifølge Dansk Vegetarisk Forening er det nye produkt fra Naturli’ sandsynligvis den første plantedrik på markedet, som stort set har samme næringsindhold som letmælk.

Adm. direktør Henrik Lund, Naturli’ Foods, ser perspektiver i langt flere planter på tallerkenen og i glasset: 

- Vores fødevarer tegner sig for ca. 20 pct. af den menneskeskabte CO2 udledning. Derfor tænker mange som jeg selv: vi må starte med vores egne vaner i hverdagen. Det gør en forskel for klimaet, hvad vi vælger at spise og drikke hver dag.

Potentialet for plantebaserede fødevarer er ifølge Naturli’ Foods betydeligt, og selskabet fremhæver i en pressemeddelelse, at investeringerne i grønne fødevareselskaber det seneste år tredoblet til omkring 18 mia. kr.

Om seks år ventes markedet for plantebaserede fødevare i Vesteuropa at udgør en værdi på 460 mia. kr. og 870 mia. kr. to år senere. 
 

Opdateret 20. jan 2022