Circle K vil opstille 1000 lynladestandere

Øvrige 8. okt 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Circle K
  • Servicestationskæden vil accelerere den grønne omstilling af transporten   

Skrevet af: Søren Tougaard

Candiske Circle K overtog for fem år Statoil samt en række Shell-stationer. Den canadisk-ejede kæde har fået øget fokus på at bidrage til den grønne omstilling af samfundet. 

Derfor intensiverer Circle K nu de grønne investeringer, der skal til for at omlægge transporten, der står for ca. 30 pct. af Danmarks CO2-udledning. 

- Omstillingen fra fossile brændstoffer var også i fokus for fem år siden. Men i dag er det den altoverskyggende udfordring for planeten og vores forretning: Vi skal hurtigst muligt gøre det muligt for alle danskere at transportere sig selv så bæredygtigt fra A til B som muligt. Det investerer vi kraftigt i, bl.a. 1000 nye el-ladestandere og bæredygtige brændstoffer til tung transport, siger Mette Uglebjerg, adm. direktør i Circle K, i en pressemeddelelse. 

P-t-X

I Danmark investerer Circle K tungt i flydende el, såkaldt P-t-X, der vurderes som afgørende for omstillingen af tung transport.

Circle K bruger således sine forskellige markeder til at afprøve og bruge ny teknologi:

- Vi tager ikke selv olie op af jorden og har ikke investeringer i fossil produktion. Vi er en butik, der sælger det, vores kunder skal bruge for at flytte sig fra A til B. Samtidig med vi har et ansvar over for planeten. Derfor skubber vi til udviklingen og rykker hurtigt over på grønt brændstof som el og flydende el, siger Mette Uglebjerg.

 

 

Opdateret 8. okt 2021