OK og Coop går sammen om stort ladestander-projekt

Coop 1. okt 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: OK
  • Energiselskabet OK vil investere et trecifret millionbeløb i etablering af 500 ladestandere ved Coop-butikker i hele landet.

Skrevet af: Søren Tougaard

OK, Danmarks største tankstationskæde, går med sin hidtil største investering i e-mobilitet sammen med Coop om at skabe Danmarks bedste lade-netværk.

Aftalen betyder, at der i første omgang vil blive etableret 500 ladestandere i forbindelse med SuperBrugsen, Kvickly, Dagli´Brugsen, Fakta og Coop 365 over hele landet.

- Vi er Danmarks førende selskab i at levere drivmidler til personbiler, og vi vil levere det, der til enhver tid efterspørges.  Det betyder, at vi i øjeblikket investerer massivt i e-mobilitet både i form af hjemmeladebokse og ladestandere i det offentlige rum. Målet er at skabe det bedste lade-netværk i Danmark, og aftalen med Coop om etablering af ladestandere i både store og mindre byer, er et stort skridt i den retning, siger Jørgen Wisborg, adm. direktør i OK i en pressemeddelelse. 

Aftalen betyder, at Coop får det største ladenetværk i nær tilknytning til dagligvarehandel i Danmark.

- Denne aftale med OK sker for at gøre det nemmere for vores kunder at køre mindre klimabelastende. Aftalen har vi indgået som en del af vores klimastrategi, hvor vi vil være den mest ambitiøse i vores branche. Det gælder for vores egne drift, hvor CO2-udledningen være reduceret med 75 pct. i 2025 i forhold til 2018, og i 2030 skal vores drift være klimapositiv. Men det gælder i høj grad også om at gøre det lettere for vores kunder at nedbringe deres klimabelastning, siger Coops adm. direktør Kræn Østergård Nielsen.

 

Opdateret 1. okt 2021