Bundlinjen runder tre mia. hos svensk markedsleder

Øvrige 10. feb 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: ICA/Jessica Gow Per Strömberg, ICA Gruppen.
  • ICA  Gruppen følger næsten Dagrofa-partner Axfood til dørs med en stærk overskudsgrad

Mens vi herhjemme må vente noget længere på de første 2020-regnskaber fra dagligvarekoncernerne, er svenskerne godt i gang med at offentliggøre årets resultater.

I sidste uge kunne Dagrofa-partner Axfood præsentere endnu et rekordregnskab, og nu er turen kommet til den suveræne markedsleder ICA, som sidste år kunne øge både top- og bundlinje pænt.

Den totale omsætning i ICA Gruppen voksede med knap 6 pct. til 126 mia. svenske kr. - 93 mia. kr. - og driftsresultatet steg med 17 pct. til 5,77 mia. svenske kr. Det giver en overskudsgrad på 4,6 pct. mod 4,1 pct. i 2019. Dermed tjente ICA stort set lige så godt som konkurrenten Axfood med en overskudsgrad på 4,7 pct.

Tilbage på bundlinjen er der knap 4,2 mia. svenske kr., svarende til 3,07 mia. kr. Det er godt 700 mio. svenske kr. mere end året før.

ICA er som alle andre aktører påvirket af coronakrisen - positivt i den svenske kerneforretning, dagligvarer, og negativt på andre områder.

- Årets afsluttende kvartal følger et kendt mønster for året med fortsat påvirkning fra covid 19-pandemien - volumenvækst i ICA Sverige, mens Rimi Baltic og først og fremmest Apotek Hjärtat havde en svagere udvikling. Samtidig fortsætter e-handlen med at vokse meget kraftigt. Resultatmæssigt har vi i det store hele en god udvikling, og vi når vores 2020-mål for overskudsgraden, kommenterer ICA Gruppens koncernchef Per Strömberg.

 

På højde med markedet

ICA Sverige rammer præcist det svenske dagligvaremarkeds vækst på 7,6 pct. i coronaåret 2020 med en omsætningsvækst på 6,5 mia. svenske kr. til knap 92 mia. svenske kr. Det svarer til godt 67 mia. kr. i 1266 butikker - plus en e-handel i voldsom vækst.

I år skal ICA Sveriges online-supermarked overgå fra plukning i butikker til en ny platform leveret af den britiske onlinespecialist Ocado - med et stort automatiseret lager. 

Opdateret 10. feb 2021