Løvbjerg kaprer discountdirektør fra Coop

Øvrige kæder - Navne 31. aug 2023 -
This describes the image
Kædedirektør 365discount Thomas Nielsen bliver adm. direktør for Løvbjerg Supermarked. Foto: Helle-Karin Helstrand
  • Kædedirektør Thomas Nielsen fra 365discount bliver ny topchef i Løvbjerg Supermarked

Coops discountkæde mister sin kædedirektør til Løvbjerg Supermarked. Thomas Nielsen bliver ny adm. direktør for det familieejede Løvbjerg Supermarked A/S.

- Vi er meget glade og stolte over at få Thomas med på holdet. Han kommer med en stærk og bred erfaring fra detailhandelen. Vi er sikre på, at Thomas er den helt rette person til at bringe Løvbjerg Supermarked videre i den næste fase af en flot udvikling gennem mange år, siger Lars Christensen, bestyrelsesformand i Løvbjerg

Thomas Nielsen starter i Løvbjerg den 16. oktober.

Løvbjerg Supermarked driver 15 supermarkeder i Jylland og en i Odense på Fyn. Løvbjerg åbner sit 17. supermarked senere på året i Esbjerg.

Med udgangen af juni tog Løvbjerg Supermarked afsked med adm. direktør Jesper Due, der efter ni år i Løvbjerg valgte at blive viceadm. direktør i Normal-kæden fra 1. september. 

Derfor satter Løvbjerg i samarbejde med konsulentfirmaet Unique Human Capital jagten ind på Løvbjergs næste topchef.

Ny direktør skal styrke forretningen

Overordnet får Thomas Nielsen ansvaret for strategi og kædeudvikling, ledelse, kommunikation samt kontrakt- og leverandørforhandlinger. 

Thomas Nielsen kom til Coop i begyndelsen af 2021 for at opbygge koncernens nye discountkæde. Han havde haft et kort mellemspil som adm. direktør for Kop & Kande, efter at have været først salgsdirektør og siden kædedirektør for Kvickly. Fra 1016 til 2019 var Thomas Nielsen adm. direktør for Dagrofa S-Engros.

Formandsskifte

Efter sommerferien valgte den 76-årige daværende formand Erik Schou at stoppe som formand for Løvbjerg Supermarked. Han har været i bestyrelsen siden 2005.

Dagligvarehandlen.dk mødte Erik Schou ved Jesper Dues afskedsreception den 29.juni, hvor han sagde, at der på det tidspunkt var mange spændende kandidater i ansøgningsfeltet.

Mens der ved formandsskiftet endnu ikke var fundet en afløser på direktørposten, rykkede den tidligere næstformand i bestyrelsen Lars Christensen over på formandsstolen og fik opgaven med at finde en ny direktør.  

Den familieejet Løvbjerg-kæde havde i 2022 en rekordomsætning på 1,3 mia. kr., mens overskuddet faldt til 18,7 mio. kr. mod 27,1 mio. kr. året før.    
 

Opdateret 1. sep 2023