Fleggaard henter ny salgsdirektør hos konkurrenten

Øvrige kæder - Navne 22. feb 2024 -
This describes the image
Torben Elmgaard, som det seneste har har været salgsdirektør for Fakta GmbH, bliver fra den 1. marts salgsdirektør hos konkurrenten Fleggaard. Foto: Coop
  • Efter et år i spidsen for Coops tre grænsehandelsbutikker skifter Torben Elmgaard til giganten i grænsehandlen

Efter et år i spidsen for Coops tre butikker syd for den dansk-tyske grænse går Torben Elmgaard over til konkurrenten Fleggaard, hvor han den 1. marts begynder som salgsdirektør.

Selv om han vinker farvel til tre Fakta-butikker med en høj grad af selvbestemmelse under Coop-koncernen og tocifret vækst, der har skabt begejstring blandt medarbejdere i kæden, så tøver Torben Elmgaard alligevel ikke med at kalde sit nye job for en drøm.

- Jeg er både stolt og ydmyg over, at Fleggaard har tilbudt mig stillingen som salgsdirektør for alle koncernens butikker i grænselandet. Det er et drømmejob, der gør, at jeg sammen med alle de ansatte i Fleggaard og Calle-butikkerne skal være med til at videreudvikle den rejse, som butikkerne er på, siger Torben Elmgaard.

Fleggaard koncernen har udviklet sig til en international koncern med virksomheder i 10 forskellige lande, ca. 1.700 medarbejdere samt kunder og leverandører i hele verden. 

- Selvom koncernen i dag er et internationalt handelshus, hviler det stadig på de helt fundamentale grundprincipper fra 1926 med fokus på det gode købmandskab og med rødderne dybt forankret i den sønderjyske muld som en familiejet virksomheds, siger Torben Elmgaard.

Han glæder sig til at udvikle købmandskabet med de erfaringer, som han har høstet det seneste år, hvor grænsehandlen efter coronaen og under indflydelse af stigende fødevarepriser i Danmark har fået grænsehandelskunderne tilbage i stor stil og med et indkøb på en bredere del af sortimentet.

Lavere fødevaremoms lokker kunder til grænsen

Ikke mindst en tysk fødevaremoms på fem pct. har været med til at dæmpe prisudviklingen syd for grænse sammenlignet med konkurrenterne i Danmark, der har en moms på 25 pct.

- Det er ikke længere nok bare at være på plads med de 10 mest solgte grænsehandelsvarer. Kunderne handler i stigende grad også almindelige dagligvarer. Og det stiller ekstra krav til købmandskabet, siger Torben Elmgaard. 

Den familieejede sønderjyske koncern fik en omsætning på knap syv mia. kr. regnskabsåret 2022/23. Årets resultat landede på 247 mio. kr., hvilket var 40 mio.kr. mindre året i forrige regnskabsår.

Fleggaards nye salgsdirektør har tidligere været varehuschef i Kvickly Esbjerg. Før da har han haft en lang karriere i dansk detailhandel. 

Gennem 15 år har han haft en række lederjobs i Salling Group, bl.a. som varehuschef og salgschef i Føtex i perioden 1998-2013. Siden har han bl.a. været indkøb- og marketingdirektør i Kiwi Danmark, landedirektør for Normal i Sverige, detaildirektør for Davidsen A/S og direktør for Dagens Måltid.

Coop har endnu ikke sat navn på en ny salgsdirektør for den nye de tre Fakta-butikker under selskabet Fakta GmbH.
 

Opdateret 23. feb 2024