Tidligere vinder af Danish Retail Award: Husk hvorfor du gør en forskel

Øvrige kæder - Navne 28. aug 2023 -
This describes the image
Foto: privat
  • Michael Abild-Jensen vandt Danish Retail Award i 2013 som butikschef i Fona Esbjerg og har siden skiftet spor.

For 41-årige Michael Abild-Jensen er det dejligt stadig at have berøring med detailhandlen, selvom han i 2016 skiftede til et finansieringsselskab.

Som Senior Commercial Manager er Michael med til at stå bag butikkernes mulighed for at tilbyde kunderne finansiering af deres køb.

- Selvom jeg godt kan lide detailhandlen, så kan arbejdstiderne være en udfordring når man har mindre børn, så det var en af grundene til at forlade detailhandlen og Fona efter 16 år.

Michael er uddannet fra Handelsskolen i Ribe, men var bagefter i tvivl om, hvad han ville med detailhandlen. Der var netop åbnet en ny Fona i Tønder og for en elektronikinteresseret ung mand, gav det god mening at komme i praktik hos dem.

Det var tydeligvis et godt match, for undervejs i praktikugen hos Fona blev Michael spurgt, om han havde lyst til en elevplads hos dem.

- Derefter gik det slag i slag. Fra praktikant til elev til sælger til souschef til butikschef for til sidst at blive teamleder for de ni butikker i Syd-og Sønderjylland.

Nomineret to år i træk

Michael var også nomineret i 2012, inden han vandt Danish Retail Award året efter. I indstillingen var der blandt andet lagt vægt på Michaels tilgang omkring medarbejderpleje og engagement i, at medarbejderne trives og møde glade på arbejde.

- For mig fik prisen ikke en karrieremæssig betydning i form af et jobskifte ud af Fona. Jeg følte en forpligtigelse overfor Fona og havde lyst til at fortsætte med at gøre en forskel internt i organisationen.

En organisation, hvor Michael med sin ledelsesstil og evne til at inkludere var blevet foregangsmand for arbejdet med CSR.

Vær bevidst om, hvor du gør en forskel

Alle vindere af Danish Retail Award får ud over prisen en rejse arrangeret og guidet af dygtige detailhandelseksperter fra ZBC. For Michael og de andre vindere i 2013 gik rejsen til Singapore.

- Jeg lagde især mærke til udstillingerne i vinduerne i forhold til herhjemme i Danmark, men også at butikkerne var meget mere levende. Det er blevet naturligt i dag, men det var det ikke for ti år siden.

For Michael står oplevelsen af Singapore stadig klar i erindringen. Især var han imponeret af faciliteringen af turen, hvor han oplevede en velforberedt guide fra ZBC, der var med til at gøre turen til noget særligt.

Når Michael tænker tilbage på sin tid som nomineret, så husker han, at det var en svær tid.

- Jeg var bekymret for, om jeg fik vist butikken rigtigt frem. Fik jeg sagt det rigtige? Mit råd til årets nominerede er at tro på det, du er blevet nomineret for. Og vær bevidst om, hvor du gør en forskel.

For, tænker Michael, man bliver kun nomineret, hvis det er i ens DNA at gøre en forskel.

Opdateret 28. aug 2023