Affald fra det hurtige måltid koster millioner i oprydning

Miljø 4. maj 2022 -
This describes the image
Foto: Miljøstyrelsen
  • Mere end 90 pct. af danskerne mener, at det er forkert at smide affald i by og natur. Miljøstyrelsen lancerer nu en adfærdskampagne, der skal minde borgerne om at smide affald i skraldespanden

Henkastet affald koster både penge og skæmmer naturoplevelsen. Ifølge Miljøstyrelsen bruges der skønsmæssigt op mod 500 mio. kr. årligt på oprydning efter henkastet affald i Danmark.

Derfor vil Miljøstyrelsen nu tage forsøge at dæmme op for affaldet i samarbejde med bl.a. take-away-leverandørerne. Kampagnen, der går i luften den 10. maj, er samtidig et initiativ under regeringens handlingsplan ’Plastik uden spild’.

- Vi håber meget på bred opbakning om kampagnen fra både take away-leverandører og borgere, så vi kan få sat fokus på det store problem, som henkastet affald udgør for miljø og dyreliv. Indsamling af henkastet affald er desuden omkostningstungt, hvilket også udgør et stort incitament til at mindske henkastet affald, siger Nina Espegård Hassel, Kontorchef for Cirkulær Økonomi & Affald i Miljøstyrelsen. 

Kampagnen har fået overskriften ”Tak for ingenting…i naturen” og skal primær gøre kål på vores affald i den bynære natur.

Kampagnematerialet til restauranter, caféer og take away-leverandører består bl.a. af stickers til emballage, bordkort, plakater visitkort, badges etc. Materialet skal minde kunderne om at smide emballagen i skraldespanden efter brug.
 

Opdateret 4. maj 2022