Wefood-butikker fejrer syv år med overskud på 10 mio. kr.

Madspild 21. feb 2023 -
This describes the image
Foto: Mikkel Østergaard
  • For syv år siden slog Wefood første gang dørene op på Amagerbrogade i København til et supermarked med overskudsvarer

Der er gået syv år, siden Folkekirkens Nødhjælp åbnede Danmarks første supermarked med overskudsvarer på Amagerbrogade  København. Siden lanceringen den 22. februar 2016 har Wefood-konceptet haft vokseværk.

I dag findes der seks butikker i hele Danmark. Tre i København og én i Vejle, Aarhus og Aalborg. Her bliver der hver dag solgt kilovis af overskudsvarer med beskadiget emballage, forkert mærkning, overskredet dato for holdbarhed og sæsonvarer til en lav pris.

I løbet af syv år har butikkerne givet et overskud på 10 millioner kroner, fremgår det af en pressemeddelelse fra Folkekirkens Nødhjælp, som står bag butikkerne. Pengene doneres til Folkekirkens Nødhjælps arbejde i verdens fattigste lande.

Siden åbningen af den første butik på Amager i 2016 er der solgt 2.080 ton mad- og drikkevarer, som ellers ville være endt i skraldespanden. Varerne kommer fra gode samarbejdspartnere som Salling Group, Arla, Nemlig.com, Mikkeller, Bisca, Nordthy, NFP, Danone, og Dr. Oetker, mens en samarbejdspartner som Frode Laursen hjælper med transport.

- Vi er helt siden åbningen i 2016 blevet taget ekstremt godt imod af erhvervslivet. Mange store spillere på markedet kan se en fordel ved at samarbejde med os, og vi får flere og flere faste samarbejdspartnere hvert år. Det er vi meget taknemlige for, siger Jan-Martin Mikkelsen, ansvarlig for Wefood i Folkekirkens Nødhjælp.
 

Opdateret 21. feb 2023