Hver tredje smider aftensmadsrester i skraldeposen

Madspild 29. sep 2021 - 2 min læsetid
  • Med få ingredienser kan man trylle aftensmaden om til en ny ret, lyder rådet fra Tove Færch, leder af Karolines Køkken 

Alt for ofte ender en stor del af danskernes mad i skraldespanden. I en ny undersøgelse lavet af Epinion på vegne af Karolines Køkken svarer 32 pct. af danskerne, at rester fra tilberedt mad, eksempelvis aftensmad, er dét, de oftest smider ud.

- En af helt store syndere, når det kommer til madspild i hjemmet, er de rester, vi laver i den bedste mening. Og det gælder på tværs af både alder, geografi og køn. Det er virkelig en skam, for gode rester kan være en gave til de travle hverdagsaftener, siger Tove Færch, leder af Karolines Køkken, og fortsætter:

- Desværre har vi tendens til at glemme vores rester, eller simpelthen droppe at spise dem, fordi vi har mere lyst til noget andet end den kødsovs, vi lavede for to dage siden. Derfor er det en rigtig god idé at øve sig i at gentænke resterne til nye, spændende retter, siger hun.

F.eks. kan danskerne favoritret, pasta med kødsovs, nemt trylles om til quesadillas ved brug af madpandekager og ost, eller til en lækker chili con carne ved at blot at tilføje kidneybønner og krydderier.

Udover at smide rester fra aftensmaden ud, er brød og grøntsager henholdsvis kilde nummer et og to til danskernes madspild. Og det er ikke en sjældenhed, at maden ender i skraldespanden fremfor i munden. Faktisk svarer 40 pct. af danskerne i Karolines Køkkens undersøgelse, at de smider mad ud mindst én gang om ugen.