Dansk madspildsapp ekspanderer i USA

Madspild 11. feb 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Too Good To Go udvider med nye storbyer i USA Foto: Too Good To Go
  • Too Good To Go har som globalt mål at redde 65 mio. lykkeposer i 2021

I september 2020 blev den danske madspildsapp Too Good To Go lanceret i USA med start i New York City, Boston og Jersey City. Siden har over 300.000 amerikanere downloadet appen, flere end 1.000 forretninger har sluttet sig til samarbejdet, og over 85.000 lykkeposer med overskudsmad er blevet reddet fra skraldespanden.

Nu fortæller Too Good To Go, at virksomheden fortsætter udbredelsen i USA: Philadelphia i februar, Washington D.C. i marts og San Francisco i april.

Derudover er en række af de største amerikanske byer planlagt til at følge trop senere på året.

Målet er to mio. brugere og 8.000 partnere i USA inden årets udgang.

Mellem 8 og 10 pct. af den globale CO2-udledning menes ifølge Too Good To Go at kunne henføres til madspild. Problemet er særligt stort i USA, hvor over 40 pct. af den mad, der bliver produceret, går til spilde - mod cirka 30 pct. i resten af verden. 

Mange nye aktører i Danmark

Det danske marked bidrager betydeligt til det globale madspildsregnskab. I Danmark er lykkepose nummer 7 million netop blevet reddet, hvilket svarer til 17.500.000 kg. CO2e.

Det resultat skyldes i følge landechef for det danske marked, Heidi Boye, blandt andet, at en række store detailkæder har bakket op om samarbejdet det seneste år.

- Senest har blandt andet 7-Eleven, Starbucks, Netto, Aldi, Fakta og Lagkagehuset sluttet sig til madspildssamarbejdet, og det har virkelig flyttet noget. Vi oplever enormt stor interesse for overskudsvarer blandt forbrugerne, så faktisk kan vi slet ikke følge med efterspørgslen. Vi håber derfor, at endnu flere forretninger og fødevareproducenter har lyst til at bidrage til at mindske madspildet i Danmark, siger Heidi Boye, landechef for Too Good To Go i Danmark.

Madspildsappen Too Good To Go blev lanceret i Danmark i 2016, og de nu over 32 mio. brugere har siden da reddet mere end 60 millioner lykkeposer med overskudsvarer. Too Good To Go er aktiv i 15 lande.

Opdateret 2. jun 2021