Rapport: Ny Netto vil få en årsomsætning på 40 mio. kr. i Søndervig

Lovgivning 23. jan 2023 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto/kort: Søren Tougaard / Ringkøbing-Skjern Kommune
  • Den nye Lalandia feriepark betyder, at dagligvareomsætningen vil fordobles til over 200 mio. kr. frem mod 2025 i Søndervig, lyder det i et skøn fra rådgiveren Cowi. 

Skrevet af: Søren Tougaard

Den vestjyske storkøbmand Keld Hansen var primus motor i etableringen af Lalandia  i Søndervig, hvor købmandsfamilien i dag ejer 25 pct. af faciliteterne.

Lalandia forventes at betyde en halv. mio. ekstra overnatninger om året i feriebyen, mens 150.000 endagsgæster ventes at lægge vejen forbi, lyder estimatet i en ny Cowi-rapport udarbejdet på vegne af Salling Group og Ejendomsselskabet Hvide Sande. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Salling Group har et stærkt ønske om at etablere en Netto i feriebyen, hvor familien Hansens Meny sidder tungt på den lokale dagligvareomsætning som byens eneste dagligvarebutik.

Og man forstår Salling Groups ønske. Detailredegørelsen fra Cowi estimerer nemlig, at feriebyens dagligvareomsætning vil stige med 100 mio. kr. frem mod 2025, hvilket er noget nær en fordobling af dagens niveau på 108 mio. kr.  

Salling Group ønsker at etablere en Netto på 1200 kvm. i området Nyhavn udenfor den eksisterende bymidte. Det spænder den nuværende lokalplan imidlertid ben for. Salling Groups rådgiver Cowi har dog fundet en smutvej, lokalt døbt Netto-finten, der kan muliggøre opførslen af en butik udenfor byzonen. 

Ringkøbing Kommunes Teknik- og miljøudvalg skal i denne uge se nærmere på Cowis seneste detailredegørelse i forbindelse med en lokalplan, der skal gøre området Nyhavn til en del af Søndervigs bymidte. 

Lokalplanen skal sendes i offentlig høring, inden den kan vedtages af byrådet. 

  

Opdateret 24. jan 2023