Obligatorisk spil-id skal dæmme op for ludomani og hvidvask

Lovgivning 25. mar 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Danske Spil har i dag indført Spil-id på al betting. Foto: Danske Spil
  • Et nyt udspil fra regeringen betyder, at spiludbydere senest i 2022 skal have indført et personligt spil-id for brugerne, som skal modvirke både ludomani og kriminalitet. Det glæder Danske Spil, der i dag er ene om at have id-krav

Fra nytår bliver det obligatorisk for alle udbydere af spil i danske butikker og kiosker registrere deres spillere. Dermed vil det ikke længere være muligt at indgå væddemål på fodboldkampe og andet sport uden at brugeren bliver registreret.

Udspillet kommer fra regeringen, som derved vil dæmme op for, at især unge ender i en uheldig spiral, som kan resultere i ludomani. Samtidig skal det personlige id-krav modvirke hvidvask af penge og matchfixing. 

- Der er jo mange data allerede i dag, når man spiller. Det her handler om, at dem skal vi bruge til at forhindre, at især unge bliver afhængige af spil. Og vi skal bruge dem til at bekæmpe kriminalitet, altså hvidvask og matchfixing, lyder det blandt andet fra skatteminister Morten Bødskov.

Udspillet vækker glæde hos Danske Spil, hvor brugerne siden november 2020 ikke har kunnet spille på sport (Oddset, Dantoto og Tips), medmindre de brugte et personligt Spil-id. 

- Vi er glade for, at regeringen foreslår, at der indføres et Spil-id for alle spiludbydere i Danmark. Danske spil er altid gået forrest på ansvarlighed og indførte personligt Spil-id netop for at beskytte de unge og sporten. Desværre fulgte vores konkurrenter ikke trop af frivillighedens vej, så derfor er vi glade for, at det nu bliver et lovkrav for alle, så vi sikrer en fair konkurrence, siger adm. direktør i Danske Licens Spil, Niels Erik Folmann.

Ifølge udspillet skal alle udbydere af spil i Danmark pr. 1. januar 2022 have en IT-løsning klar, der sikrer personligt Spil-id. Så selvom Niels Erik Folmann er tilfreds med, at konkurrencen på markedet nu bliver ens for alle, ærgrer han sig over, at konkurrenterne et stykke tid endnu kan fortsætte med at lade kunderne spille uregistreret.

Id-kravet gæller ikke for lotto eller skrabelodder, men drejer sig kun om væddemål, hvor spilleren forsøger at gætte sig frem til et resultat - sport, valg og lignende.

Opdateret 25. mar 2021