Masser af mundbind klar til ny runde af restriktioner

Lovgivning 8. nov 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Colourbox
  • Statsminister Mette Frederiksen gør klar til endnu en omgang med corona-restriktioner

Coronasmitten er på vej tilbage med fornyet styrke. Mens smittetallene stiger, og flere bliver indlagt, har statsminister Mette Frederiksen på Facebook sendt de første signaler om, at corona-restriktioner kan være på tilbage.

Regeringen har ifølge Ritzau indkaldt partiernes sundhedsordførere til møde mandag klokken 18. Dagsordenen er epidemien og tiltag.

Men intet tyder på, at kunderne i dagligvarebutikkerne kommer til at mangle mundbind. En rundspørge, som Dagligvarehandlen har gennemført, viser, at de store dagligvarekæder hurtig kan trække mundbindene fra lagrene ud til butikkerne.

Kommunikationschef Jonas Schrøder, Rema 1000, meddelte i aftes på Twitter, at kæden har ”igangsat at hente mio. af mundbind ind fra vores fjernlagre - så hvis der kommer mundbind-krav, kan vi markant øge mængden, vi sender ud til butikkerne”.

Heller ikke hos Salling Group vil et krav om mundbind sætte forsyningen under pres.

- Vi skal nok sørge for, at der er mundbind nok til, at den efterspørgsel, der må komme. Danskerne er ikke gået forgæves efter mundbind hos os under covid-19, og det kommer de heller ikke til, hvis efterspørgslen pludselig tager fart, skriver presseansvarlig Jacob Krogsgaard Nielsen, Salling Group i en mail.

Han tilføjer, at Salling Group med kæderne Bilka, Føtex og Netto har noteret sig, at salget af håndsprit og sæbe falder, hvad der måske kan tyde på, at de gode vaner omkring hygiejne ikke fylder nær så meget, som myndighederne anbefaler og henstiller til.

Kommunikations- og analysechef Lars Aarup fra Coop kan ligeledes melde om rigeligt med mundbind på lagrene, som er klar til at blive kørt ud til butikkerne. Og han tilføjer, at der som hidtil er håndsprit til rådighed i alle butikker.

Hos Dagrofa lyder meldingen, at man hele tiden har fulgt sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

- Det gør vi naturligvis fortsat, og vi holder tæt øje med udviklingen. Vi har hele tiden haft håndsprit til rådighed i butikkerne, og det holder vi fortsat fast i. Vi har værnemidler på lager, og vi er klar til at agere hurtigt, hvis der indføres restriktioner, siger Jannie Ravn Madsen, kommunikationskonsulent i Dagrofa.

 

Opdateret 8. nov 2021