Regeringsforslag stemt ned: Ingen forbud mod detailsalg af alkohol i nattelivszoner

Lovgivning 9. jun 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Ulrik Samsøe Figen
  • Et forslag om et forbud mod butikkers salg af alkohol i nattelivszoner er blevet stemt ned i Folketinget.

Skrevet af: Søren Tougaard

I november sidste år præsenterede regeringen en såkaldt tryghedspakke med 12 initiativer som skulle skabe større tryghed i nattelivet og på S-togsstationer i Storkøbenhavn. 

Tryghedspakken talte et forbud for butikker mod salg af alkohol i tidsrummet fra kl. 24.00 til kl. 05.00, såfremt butikken er placeret i en såkaldt nattelivszone.

Dette forslag er netop stemt ned i Folketingssalen. Her var 54 imod forslaget, mens 42 var for. 

- Hos DSK har vi været meget kritiske mod regeringens forslag, så vi sender i dag en stor tak til de borgerlige partier og Radikale Venstre, siger Claus Bøgelund Nielsen, vicedirektør i De Samvirkende Købmænd. 

De Samvirkende Købmænd repræsenterer mere end 1400 medlemmer fra store supermarkeder og discountbutikker til convenience og  små nærbutikker. 

Forslaget ville ramme convenience- og nærbutikker i storbyerne, og derfor har DSK fra starten været skarp modstander af regeringens ønske om et forbud mod salg af alkohol i nattelivszoner. 

"Fra tiden med covid-restriktioner er der erfaring med, hvad konsekvensen af et salgsforbud vil være. Generelt vil de berørte butikker miste et følgesalg, der er dobbelt så stort på andre varer som det mistede salg af alkohol. Hvis en butik mister for 1.000 kr. salg af alkohol, vil det mistede salg af sandwich, slik, kaffe og sodavand mv. udgøre ca. 2.000 kr. Dermed rammes butikken ikke kun på salget af alkohol, men på butikkens samlede omsætning", lød det i et høringssvar fra DSK i marts i år. 

 

 

 

 

 

Opdateret 9. jun 2022