Opdateret: Genåbning af grænsehandlen er afblæst - for nu

Lovgivning 14. maj 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Helle-Karin Helstrand
  • Smittetallet i Nordtyskland er i øjeblikket lavt, men danskere kan fortsat ikke bare krydse grænsen 

Mens tyske turister fra det tyske grænseland nu kan rejse ind i Danmark uden at gå i isolation, er det fortsat et krav, at man som dansker går i isolation, hvis man har krydset den dansk-tyske grænse for at købe ind i grænsebutikkerne.

Det gælder stadig, fordi Schleswig-Holstein fortsat er orange i Udenrigsministeriets nyeste rejsevejledning fra fredag eftermiddag.

Tidligere på ugen tegnede det ellers til, at en åbning ville blive en mulighed på grund af faldende incidenstal i den nordligste delstat Schleswig-Holstein, hvor grænsebutikkerne ligger.

Rammer de danske butikker

I slutningen af efteråret lukkede corona-pandemien for anden gang grænserne mod Tyskland, og grænsehandlen gik stort set i stå. Mange grænsebutikker har holdt lukket, og de åbne droslede ned på åbningstiden.

Det øgede salget af grænsehandelsvarer i de danske butikker markant.

I dag må vaccinerede danskere krydse grænsen uden efterfølgende isolation, og det har fået grænsebutikkerne til at udvide åbningstiden og åbne flere butikker igen.

I de tyske regler står, at man må opholde sig i Tyskland i 24 timer uden krav om isolation - begge veje kræves dog en negativ coronatest.

Udenrigsministeriet offentliggør den nye rejsevejledning hver uge fredag middag til ikrafttræden lørdag kl. 16.

 

Opdateret 17. maj 2021

Vil du vide mere?