Fremover skal studenter også i praktik i to år

Lovgivning 3. okt 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Ulrik Samsøe Figen
  • Som en del af erhvervsuddannelsesreformen er det i dag muligt for studenter at tage hovedforløb på kun ét år

Der bliver ikke lavet om på længden af hovedforløb for studenter, når den nuværende overgangsordning for studenter i merkantile erhvervsuddannelser udløber 1. august 2023.

Det skriver det merkantile Uddannelsesnævnet i en pressemeddelelse.

I forbindelse med reformen af erhvervsuddannelserne blev det op til virksomhederne at beslutte, om de ville have en elev med studentereksamen i praktik i et eller to år. Det var en del af en overgangsordning.

Men nu er det besluttet, at alle – uanset baggrund – skal gennemføre hovedforløbet og praktikken over to år. Det træder i kraft 1. august næste år.

Det er børne- og undervisningsministeren og EUD-aftalekredsen, der har truffet beslutningen om, at afskaffe reglen om det 1-årige hovedforløb for studenter og beslutningen kommer efter pres fra både erhvervsliv, organisationer for skoler, lærere og elever og andre parter, som har ønsket at studenternes hovedforløb skulle være lige så langt som alle andres. Altså to år.

Overgangsordningen fra 2015 skulle give virksomhederne tid til at klargøre sig på det kortere hovedforløb for én type elever, og den skulle efter planen være udløbet i 2020. Den blev dog forlænget allerede i 2018 med udløb i august 2023.

Opdateret 3. okt 2022