Dansk Erhverv: Forlæng ikke restriktioner

Lovgivning 11. jan 2022 -
This describes the image
Foto: Dansk Erhverv
  • Sundhedsordførere er indkaldt til møde onsdag formiddag for at drøfte, om restriktionerne skal forlænges eller lempes. Dansk Erhvervs holdning er klar  

Skrevet af: Søren Tougaard

De coronarestriktioner, der blandt andet holder kultur- og natteliv lukket, udløber søndag den 17. januar. Derfor er partiernes sundhedsordførere blevet indkaldt til møde onsdag formiddag for at diskutere, om restriktionerne skal forlænges, eller om det er tid til lempelser. 

Selv om 100.000-vis er blevet smittet med Omikron-varianten den senere tid, er sundhedsvæsenet langt fra at være presset i knæ over udviklingen. 

Derfor mener flere politikere og organisationer, at det er tid til at få genåbnet samfundet på fuldt tryk.

Hos erhvervsorganisationen er holdningen helt klar: få alt genåbnet.    

- Erhvervslivet har svært ved at leve med den uvished, som forløbet omkring restriktioner giver. Tager vi for eksempel kulturlivet, så aner man ikke, om man kan slå dørene op på mandag eller ej. Det er en urimelig situation at sætte allerede hårdt prøvede virksomheder i. Vi har opfordret til, at restriktionerne blev hævet før tid, da der ikke evidens for, at det er i for eksempel biografer eller på museer, at coronasmitten spredes. Nu står restriktionerne så til at udløbe, og det skal de så også, siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

Beregninger fra Dansk Erhverv viser, at de nuværende restriktioner berører cirka 50.000 jobs, der repræsenterer en månedlig produktionsværdi på 800 mio. kr.

Efterlyser langsigtet plan

Brian Mikkelsen peger på, at selv om der lige nu er relativt mange smittede, så ser det positivt ud.

Eksperter og udenlandske studier peger da også på, at sygelighed ved omikron er lav i forhold til delta-varianten. 

- Det er absolut på høje tid at se på det længerevarende perspektiv også. Restauranter, natteliv, feriearrangører og mange andre har brug for klarhed, så de kan indrette driften derefter. Det er så frem til sommer. Og hvad er planen for næste efterår, hvis smitten stiger igen? Coronaen har efterhånden været her i to år. Vi har lukket og åbnet igen og igen til stor skade for erhvervslivet. Nu må og skal vi videre. Der er behov for forudsigelighed og tryghed nu, siger Brian Mikkelsen

Opdateret 12. jan 2022