Forbrugerombudsmanden stopper

Lovgivning 28. jul 2023 -
This describes the image
Christina Toftegaard Nielsen har bl.a. været optaget af vildledende grøn markedsføring. Forbrugerombudsmanden
  • Christina Toftegaard Nielsen fratræder efter knap ni år

Skrevet af: Henrik Denman

Christina Toftegaard Nielsen stopper som forbrugerombudsmand efter knap ni år. Hun fratræder ved udgangen af oktober.

Hun fik posten som forbrugerombudsmand i 2015, hvor hun oprindeligt skulle sidde i seks år. Hendes opgave er at føre tilsyn med, at erhvervsdrivende overholder markedsføringsloven og anden forbrugerbeskyttende lovgivning, og hun skal dermed bidrage til velfungerende markeder.

Det sker ved at forhandle med den erhvervsdrivende, og hvis forhandlingerne ikke fører til et tilfredsstillende resultat, kan forbrugerombudsmanden udtage stævning eller indgive politianmeldelse.

I de senere år har Christina Toftegaard Nielsen været meget optaget af sager om vildledende netbutikker og sager, hvor forretninger og virksomheder er set efter i sømmene for ikke vildlede i deres markedsføring om at være grønne, klimabevidste og bæredygtige virksomheder.

– Det har været en ære at varetage hvervet som forbrugerombudsmand. Håndhævelse af forbrugernes rettigheder er vigtigt i et retssamfund og vil få endnu større betydning i fremtiden, fordi den teknologiske udvikling fortsat vil øge behovet markant for beskyttelse af forbrugerne. Da mit åremål udløber om kort tid, er det tid for mig at givestafetten videre, siger hun, 

Hun vil bruge den kommende tid på andre gøremål end arbejdsopgaver og overveje næste kapitel i sit arbejdsliv.

– Jeg vil gerne takke brancheorganisationerne, Forbrugerrådet Tænk og de myndigheder, som bistår os for et godt og uformelt samarbejde. Det har været afgørende for de resultater, som forbrugerombudsmanden har opnået i min tid.

Hos De Samvirkende Købmænd takker vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen for et godt samarbejde. "Helt enig i, at et godt og uformelt samarbejde mellem brancheorganisationer, Forbrugerrådet Tænk og myndigheder er afgørende for gode resultater."
 

Opdateret 27. jul 2023