Corona-sikker jul: Flere restriktioner i vente

Lovgivning 17. dec 2021 - 3 min læsetid
This describes the image
Foto: Helle-Karin Helstrand
  • Erhvervsminister og HK Handel i fælles opfordring til sikker julehandel

Der holdes tæt øje med coronasmittens udvikling i dagligvarehandlen, som forbereder sig på nye restriktioner. Torsdag rundede coronaen nyt rekordniveau med 9999 smittede på et døgn.

I dag kl. 14 har statsminister Mette Frederiksen derfor indkaldt til nyt pressemøde om corona-situationen. 

Hidtil har dagligvarehandlen lagt væk på, at de følger myndighedernes anbefalinger.

Sidste uge indførte regeringen nye restriktioner for blandt andet nattelivet, skolerne og detailhandlen.  Senest har Mette Frederiksen udtalt, at hun ikke var i tvivl om, at nye tiltag ville blive nødvendige, hvilket Epidemikommissionen undersøger.

Den melding sætter dagligvarehandlen i beredskab. 

Samtidig har Erhvervsministeriet og HK Handel her til morgen udsendt en pressemeddelelse med en fælles opfordring til at følge seks råd til en sikker julehandel.

- Julehandlen er en travl og vigtig tid i detailhandlen, for det er nogle af de dage, hvor der bliver handlet allermest. Det gælder alt lige fra det lokale supermarked til storcentrene. Men det skal ske på en ansvarlig måde, for vi står i en situation med en ny og ukendt variant af corona, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Derfor skal vi ifølge ministeren huske at leve op til anbefalingerne om at klare indkøbene alene, holde afstand og bruge håndsprit, hvis vi skal købe de sidste julegaver, eller have sikret juleanden inden den 24. december. 

- Det er vigtigt, så vi kan holde så meget af dansk erhvervsliv i gang på en forsvarlig måde. Og så vil jeg opfordre alle til at give de ansatte i detailhandlen et ekstra smil med på vejen. De har gennem corona-tiden taget ansvar og taget de fornødne forholdsregler i forhold til at begrænse smittespredning – og de skal også være trygge, når slutspurten i julehandlen sætter ind, siger Simon Kollerup.

Både erhvervsministeren og formanden i HK Handel opfordrer til, at alle handlende følger nedenstående seks råd sammen med de gældende restriktioner i detailhandlen vedr. mundbind.

- Hvis vi alle sammen gør os umage for at gøre julehandlen så coronasikker som mulig, kan vi bidrage til, at både kunder og ansatte kan føle sig trygge i detailhandlen i den næste uges tid, så flere kan holde jul med deres familier uden corona som ubuden gæst, siger Mette Høgh, formand for HK Handel.

Følg disse seks råd og vær med til at gøre julehandlen coronasikker:
1.    Hvis du har symptomer på sygdom, så bliv hjemme
2.    Handl, når der er få i butikken
3.    Gå alene på indkøb, og lad børnene blive hjemme
4.    Vask hænder eller brug håndsprit, inden du går ind i butikken
5.    Host og nys i dit ærme
6.    Hold afstand til andre kunder og til personalet, når du henvender dig med spørgsmål


 

Opdateret 17. dec 2021