Centerforening og DSK vil bremse omstridt Netto-projekt

Lovgivning 28. maj 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto/kort: Søren Tougaard / Ringkøbing-Skjern Kommune
  • Søndervig Centerforening vil sammen med DSK klage over en lokalplan, som vil åbne op for en Netto i udkanten af feriebyen

Skrevet af: Søren Tougaard

Med opførslen af Lalandia Søndervig med næsten 500 feriehuse og forventet 500.000 årlige gæster er den vestjyske ferieby blevet attraktiv for Salling Group, der ønsker at opføre en ny Netto på 1200 kvm i Nyhavns-området nær Lalandia. 

Området ligger dog i landzone og er ikke udlagt centerformål. Derfor vil Ringkøbing-Skjern Kommune først udlægge en lille del af Nyhavn til boligformål og samtidig overføre området til byzone.

Bliver denne lokalplan vedtaget vil kommunen gå videre med Netto-projektet ved at vedtage en ny lokalplan, der ændrer området fra boliger til centerformål i byzone. Derved kan Netto åbne butik i det ønskede område.  

Varsler klage til Planklagenævnet

Lokalt har denne proces fået betegnelse "Netto-finte", og den, mener både Søndervig Centerforening og De Samvirkende Købmænd, er ulovlig. Derfor vil de klage over den første af to planlagte lokalplaner, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern Kommune. 

 - Vi har med både interesse og stærk forundring fulgt tilblivelsen af ovenstående lokalplanforslag, da det fra første færd har været ganske klart, at Ringkøbing-Skjern Kommune på ingen måde har tænkt sig at udlægge det berørte område til boliger, sådan som det fremgår af lokalplanforslaget, skriver underdirektør Jytte Tandrup.  

Hun siger samtidig, at DSK opfatter processen som en metode til at omgå planlovens regler, og derfor varsler DSK at klage til Planklagenævnet. 

Endnu er boliglokalplanen ikke endeligt vedtaget. 

Opdateret 28. maj 2021

Vil du vide mere?