Opfordring: Ansatte i store supermarkeder skal testes en gang om ugen

Lovgivning 13. jan 2021 -
2 min læsetid
This describes the image
Foto: Ulrik Samsøe Figen
  • På et pressemøde opfordrer regeringen til, at ansatte med mange daglige kontakter bliver testet hyppigt

Truslen fra den engelske coronamutation B117 får nu de danske myndigheder til at forlænge restriktionerne i blandt andet dagligvarehandlen til i første omgang 7. februar. Det kom frem på et pressemøde på i aften, 13. januar. 

På pressemødet deltog:

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

Justitsminister Nick Hækkerup.

Skatteminister og fungerende finansminister Morten Bødskov.

Direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm.

Direktør i Statens Serum Institut, Henrik Ullum.

Det betyder, at der fortsat skal holdes mindst to meter afstand i dagligvarebutikkerne, og at alle butikker på nær servicestationer, kiosker, dagligvarebutikker og apoteker fortsat skal holde lukket. Også spisestederne skal være lukket og må alene sælge take away.

Blandt andre Salling Group er blevet kritiseret for at holde nonfood-afdelingerne i Bilka-varehusene åbne, mens specialhandlen er lukket. 

Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby, har stillet en række spørgsmål til erhvervsministeren om det, han ser som en skævvridning af konkurrencen i detailhandlen.

– Bilka skal ganske enkelt have at vide, at de skal afspærre den del af varehusene, der sælger nonfood varer – ligesom man gør i andre lande. Det kan man sagtens gøre, siger han i en kommentar til Dansk Handelsblad.

En eventuel lukning af dele af de store varehuse kom ikke op på pressemødet.

Hyppige test

På pressemødet opfordrer justitsminister Nick Hækkerup (S) til, at alle ansatte på store arbejdspladser, hvor mange mennesker har kontakt med hinanden, bliver testet hver uge. Det gælder således blandt andet de store dagligvarebutikker, hvor de ansatte hver dag kan møde adskillige hundrede mennesker.

- Går man på arbejde og omgås man mange mennesker, så lad jer teste i hvert fald en gang om ugen. Så kan vi bryde flere smittekæder. Hurtigtesten er ikke så sikker som PCR-testen, så hvis man har symptomer bør man tage en PCR-test, lød det fra ministeren.

Oprindeligt skulle restriktionerne ophæves på søndag - Heuniche afviser ikke, at der sker yderligere forlængelser. Til gengæld lover regeringen, at der er hjælpepakker på vej til de lukkede virksomheder.

Opdateret 14. jan

DH Food Professional banner