Løvbjerg tredobler overskud i corona-år

Løvbjerg 16. mar 2021 - 3 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand
  • Den familieejede korte kæde har øget sin omsætning med 18 pct., hovedsagelig fordi kunderne fylder mere i indkøbsvognen

Dagligvarehandlen har haft kronede dage under corona-pandemien, og de fleste dagligvarekoncerner vil formentlig komme ud med rekordresultater.

Nu er en af de mindre aktører, den familieejede, jyske kæde, Løvbjerg, klar med sit regnskab for 2020.

Et regnskab, som adm. direktør siden maj 2014, Jesper Due, er rigtigt godt tilfreds med.

32,3 mio. kr. står der på bundlinjen efter skat, og det er mere end tre gange så meget som i 2019, da der stod knap 10 mio. kr. Det giver en overskudsgrad på 3,6 pct.

- Vores resultat har faktisk givet os mulighed for at indfri nogle lån, som endnu ikke var forfaldne. Det gjorde vi sidste år, og det har vi gjort igen i år, siger Jesper Due.

Da han leverede sit første regnskab, 2014-regnskabet, stod der minus 8 mio. kr. på bundlinden. Siden er det kun gået en vej, og 2020 giver endnu et rekordresultat.

Løvbjerg består af 15 butikker, der har omsat for 1,24 mia. kr. uden moms – det er en vækst på knap 18 pct. i forhold til 2019.

- Det er klart, at det har betydet noget, at forbrugerne på grund af corona ikke har kunnet spise ude eller rejse, derfor er vores forventninger til 2021 også konservative. Vi forventer et resultat, der ligger lidt lavere end i 2020. Men når det så er sagt, så tror vi på, at den ændrede kundeadfærd har givet os fordele, siger Jesper Due.

Nye butikker på vej

Han henviser til, at forbrugerne gerne vil kunne få det hele et sted, og at de i højere grad handler lokalt.

- Vi har altid prioriteret at have brede gange, og vores butikker er i gennemsnit 2000 kvm. – det tiltaler helt sikkert kunderne nu, siger Jesper Due.

Han tilføjer, at Løvbjergs øgede satsning på slagter-delikatesse og moderniseringen af en stor del af kædens 15 supermarkeder også har betydning for resultatet.

- Vi oplevede en flot fremgang allerede inden corona, og vi er kommet rigtigt godt ind i 2021. Så endnu en flot fremgang oveni fremgang, siger Jesper Due.

Løvbjerg har de seneste år haft øget fokus på medarbejdertrivsel og medarbejderstaben er øget fra 392 til 419 fra 2019 til 2020 - omregnet til fuldtidsmedarbejdere.

- Kigger man på antal medarbejdere, har vi på få år flyttet os fra ca. 800 medarbejdere til over 1000 medarbejdere, siger Jesper Due.

Kæden lukkede en butik i Skanderborg ved årsskiftet 2018/19, og en ny er planlagt i Esbjerg til åbning i foråret 2023. De lange udsigter skyldes, at butikken er en del af et større byggeri.

- Men jeg håber, at vi får mulighed for at åbne en butik et andet sted inden, siger Jesper Due, der ikke vil sætte adresse på potentielle placeringer.

 

Opdateret 16. mar 2021