Løvbjerg-formand stopper

Løvbjerg 2. aug 2023 -
This describes the image
Erik Schou stopper som formand for Løvbjerg Supermarked. Her holder han tale for Jesper Due, adm. direktør, ved hans afskedsreception sidst i juni.   Foto: Flemming Effersøe
  • Mens Løvbjerg er på jagt efter en ny topchef, stopper den 76-årige formand Erik Schou

Den 76-årige Erik Schou har valgt at stoppe som formand for Løvbjerg Supermarked. Det siger han til mediet Retailnews.

Han har været i bestyrelsen siden 2005.

- Tidspunktet er det helt rigtige lige nu, siger Erik Schou til mediet. Også selv om der er endnu ikke officielt er kommet nyt om ny adm. direktør til erstatning for Jesper Due, der stoppede med udgangen af juni for at starte i nyt job som viceadm. direktør i lavpriskæden Normal.

Dagligvarehandlen.dk mødte Erik Schou ved Jesper Dues afskedsreception på restaurant Unda den 29.juni, hvor han sagde, at der på det tidspunkt var mange spændende kandidater i ansøgningsfeltet.

Mens der endnu ikke er fundet en afløser på direktørposten, er der fundet en ny formand, der i forvejen var en kendt profil i bestyrelsen i form af den tidligere næstformand Lars Christensen. 

- Nu kan Lars - i samarbejde med Jan Løvbjerg - finde den nye direktør. Det behøvede jeg ikke at blande mig i, siger Erik Schou ifølge Retailnews.

Løvbjerg i samarbejde med konsulentfirmaet Unique Human Capital før sommerferien sat jagten ind på Løvbjergs næste topchef, der får til opgave at videreudvikle supermarkedskæden med i alt 16 butikker fordelt med 15 i Jylland og én enkelt på Fyn.

Overordnet får Løvbjergs kommende topchef ansvaret for strategi og kædeudvikling, ledelse, kommunikation samt kontrakt- og leverandørforhandlinger. 

Af stillingsopslaget fremgår det, at en kandidat skal have erfaring fra en lignende stilling og fået indgående erfaring og kendskab til retail/FMCG. 

Unique Human Capital var også dem, der i sin tid fandt Jesper Due til Løvbjerg, hvor han tilbage i 2013 startede som salgs- og marketingdirektør, inden han året efter blev forfremmet til topchef-jobbet.

Den familieejet Løvbjerg-kæde havde i 2022 en rekordomsætning på 1,3 mia. kr., mens overskuddet faldt til 18,7 mio. kr. mod 27,1 mio. kr. året før.  

This describes the image

 

Afskedsreception for adm. direktør Jesper Due, Løvbjerg Supermarked.

Opdateret 2. aug 2023