Transportgigant kører ind i grøn fremtid med millionoverskud

Leverandører 30. maj 2023 -
This describes the image
- Vi havde forberedt os på et meget omskifteligt år, siger økonomidirektør Jesper Bejstrup, Frode Laursen.  Foto: Frode Laursen
  • Frode Laursen øger overskuddet i 2022 til 35,7 mio. kr.

Logistikvirksomheden Frode Laursen A/S har trods en række udfordringer i 2022 fået et overskud på 35,7 mio. kr. efter skat mod 31 mio. kr. året før.

Omsætningen er i forhold til 2021 steget med 200 mio. kr. til 2,2 mia. kr.

- På trods af kapacitetsudfordringer, øgede brændstofomkostninger og ændrede rammevilkår kan Frode Laursen vise stabile fremskridt i regnskabsåret 2022. Ikke kun på den finansielle, men også på den grønne front, skriver transportgiganten i en pressemeddelelse.

Som forventet blev både omsætning og indtjening i 2022 præget af implementeringen af EU’s vejpakke, der gjorde det vanskeligere og dyrere at afvikle visse typer transportopgaver. 

Samtidig steg brændstof- og øvrige energiomkostninger som følge af krigen i Ukraine. Det lykkedes ikke Frode Laursen at få alle øgede omkostninger kompenseret i markedet, men til gengæld har en række produktionsfremmende aktiviteter medvirket til, at virksomheden anser årets resultat som tilfredsstillende. 

- Vi havde forberedt os på et meget omskifteligt år, og det lykkedes os ved hjælp af dygtige og loyale medarbejdere at håndtere en udfordrende periode på en tilfredsstillende måde, siger økonomidirektør Jesper Bejstrup. 

Mindre CO2-emission siden 2020

Kort før offentliggørelsen af regnskabet udsendte Frode Laursen sin bæredygtighedsrapport for 2022, der i lighed med året før viser en betydelig nedgang i virksomhedens CO2-emission. 

Frode Laursen har et erklæret mål om at mindske sin CO2-emission med 35 pct. fra 2020 til 2030.  Fra 2020 til 2022 er det lykkedes virksomheden at sænke emissionerne med hele 18 pct., hvilket ifølge virksomheden er unikt for transport- og logistikerhvervet.

Forventninger til 2023

Ledelsen i Frode Laursen forventer en forøgelse af kundeporteføljen i 2023, men at aktiviteten hos eksisterende kunder vil være lavere bl.a. på baggrund af faldende efterspørgsel hos forbrugerne.

Samtidig forventes en stigning i omkostningerne på baggrund af inflation og i særlig grad de stigende lønomkostninger i de lande, hvor Frode Laursen arbejder.  

Frode Laursen ønsker at udbygge sin position som logistikpartner på forretningsområderne lagerlogistik samt nationale og internationale trafikker inden for segmenterne dagligvarer, byggevarer og recycling i Nordeuropa.

Opdateret 30. maj 2023