Thise Mejeri og FødevareBanken i nyt parløb
Madspildsorganisationen FødevareBanken arbejder løbende på at udvide sine samarbejder for at komme madspild til livs. Seneste fjer i hatten er et erhvervspartnerskab med Thise Mejeri i Vendsyssel. Det oplyser FødevareBanken i en pressemeddelelse.
- Jeg er meget glad for, at Thise Mejeri ønsker at øge samarbejdet med os, så det nu bliver til et egentligt erhvervspartnerskab, der udover varer også omfatter økonomi, kommunikation og strategi, siger direktør i FødevareBanken Karen-Inger Thorsen i pressemeddelelsen.
Det betyder, at Thise fremover vil skilte endnu mere med sit samarbejde med FødevareBanken. Desuden vil mejeriet støtte madspildsorganisationen økonomisk.
- FødevareBanken er med til at løse et meget konkret problem for os, når vi af og til står med uundgåelig overproduktion, fejl på emballage eller lignende – og for samfundet i det hele taget. Derfor er det selvfølgelig også rimeligt, at vi som virksomhed er med til at betale til, at FødevareBanken fortsat kan eksistere, siger salgs- og marketingdirektør hos Thise, Peder Gerhard Jessen, i pressemeddelelsen.
Udvider portefølje
Thise Mejeri har i flere år leveret overskudsproduktion og sekundavarer gennem FødevareBanken til de omkring 250 lokale organisationer for socialt udsatte.
Organisationen har de senere år indgået erhvervspartnerskaber med flere større virksomheder, blandt andre Netto og Jyske Bank - og nu altså også det nordjyske økomejeri.
- At modtage overskudsmad er selvfølgelig helt afgørende for, at vi kan fungere, men at drive en organisation som FødevareBanken kræver ud over mad tillige synlighed og økonomi. Det er meget glædeligt, at Thise på den måde er med til at løfte det ansvar, som jeg også synes er erhvervslivets, siger Karen-Inger Thorsen.
Foruden at sætte erhvervslivet i sving har FødevareBanken også gang i andre projekter. For tiden samarbejder man med Boligselskab Sjælland om at lave madfællesskaber i almene boligområder.