Meny uddeler stipendier til sorte havregryn, alkoholfri bryggeri og luksussmåkager
-
Engdigegaard, Doing Zero og Truely modtog samlet 500.000 kr., da Meny uddelte stipendier til små danske leverandører.
Tre fødevarer lavet med passion og kærlighed fik tilsammen 500.000 kroner, da Meny på sit årlige købmandsmøde uddelte stipendier til mindre danske leverandører.
Alle tre leverandører står får høj faglighed, passion, madkultur, innovation og godt håndværk.
Det største stipendium på 250.000 kr. gik til Engdigegaard, producent af sort havregryn. Pengene skal bruges til udvidelse af produktionskapaciteten og udvikling af nye produkter.
150.000 kr. blev uddelt til Doing Zero, Danmarks første og eneste bryggeri, der udelukkende fokuserer på at brygge øl uden alkohol. Pengene skal bruges til innovation og udvikling af nye varer, samt udvidelse af produktionskapaciteten.
Truely modtog 100.000 kr. Truely laver luksussmåkager på fantastiske råvarer skabt med omtanke for både mennesker og miljø. Pengene skal bruges til indkøb af en chokoladedråbemaskine, samt udvikling af nye varer og co-labs.
- Vi har fået mange gode ansøgninger fra små danske leverandører, som virkelig har gode idéer og ønsker til at præge den danske fødevarescene. Med disse stipendier ønsker vi at anerkende de mindre leverandører, som spiller en afgørende rolle i at sikre høj kvalitet og diversitet i vores fødevareudbud, og det mener vi, at vi har gjort med disse tre meget talentfulde og lovende leverandører, siger Anette Christensen, sortimentschef i Meny.
En forskel for modtagerne
- Vi har ikke fået armene ned endnu. At modtage sådan en hæder og økonomisk rygstød er klart et rygstød, et foreløbigt højdepunkt på den rejse, vi er på med Blackoatsfarm by Engdigegaard, siger stifter og direktør hos Engdigegaard, Karsten Lund Rasmussen.
Kim Christensen, direktør og stifter af Doing Zero, der modtog 150.000 kr., stemmer i.
Med den kæmpe anerkendelse, som følger med Menys stipendie, er det muligt for mig at blive ved med at udvikle nye produkter, som alle er med til at gøre vores hverdag lidt bedre, siger Kim Christensen.
Amie N’Dong, Social Vanilla modtog 100.000 kr., som skal være med til at finansiere en chokoladedråbemaskine, der vil kunne øge produktionen. Hun er både stolt og taknemmelig over hæderen.
- I en tid, hvor discount ofte er normen, er det en kæmpe sejr at blive anerkendt for vores kompromisløse tilgang til kvalitet, smag og ansvarlighed i hele værdikæden bag vores råvarer. Meny fortjener stor ros for deres dedikation til gode varer og deres uvurderlige støtte til iværksættere som os, der arbejder for at bringe ansvarlige produkter til forbruger, siger Amie N’Dong.