Thise hæver dyrevelfærden i staldene

Leverandører 3. aug 2021 -
This describes the image
Foto: Thise
  • Med mere staldplads til køerne lever Thises produkter nu op til kravene for 3 hjerter i dyrevelfærdsmærkningen  

Skrevet af: Søren Tougaard

I dag lyder minimumskravet i økologireglerne på seks kvadratmeter til hver ko. Nu hæver Thise mindstekravet til otte kvadratmeter for alle de sortbrogede køer og til 6,6 kvadratmeter for alle jerseykøer, der er noget mindre. 

Hermed lever alle Thises mejeriprodukter op til kravene for 3 hjerter i såvel Coops som i Fødevarestyrelsens dyrevelfærdsmærkning.

Det gælder også for de produkter, som Thise producerer under mærkerne Irma Øko, Änglamark og 365.

- Thises landmænd er i fuld gang med omstillingsprocesserne. Vi arbejder med en bred vifte af initiativer i forhold til, klima, natur og det gode dyreliv. Vi arbejder f.eks. indenfor klimaområdet hårdt på udfasning af soja i køernes foder, og indenfor natur og dyreliv har vi eksempelvis allerede Græsmælk, Ad Libitum-mælk og Irma-jersey. Nu kommer så initiativet mht. de skærpede pladskrav til alle Thisekøerne. Der er en fælles forståelse for, at der skal ske forandringer. Vi kunne selvfølgelig bare sidde med hænderne i skødet og vente på politiske indgreb og lovgivning, men sådan tænker vi ikke på Thise Mejeri. Vi vil gerne selv tage ansvar og tage action, og det er der egentligt ikke noget nyt i, siger direktør Poul Pedersen fra Thise Mejeri i en pressemeddelelse. 

Øget fokus på dyrevelfærd

Coops ca. 1050 butikker er Thise Mejeris helt store afsætningskanal, og her glæder man sig over forbedringerne.

- Dyrevelfærd betyder mere og mere for vores kunder, og vi ønsker fortsat at være nummer 1 på ansvarlighed i dansk dagligvarehandel. Det kan kun lade sig gøre gennem samarbejde med nytænkende og innovative leverandører og samarbejdspartnere. Med disse seneste forandringer har Thise igen vist vejen til fornyelse og forbedringer, siger food-direktør i Coop, Jan Adolfsen.

Thise Mejeri er Danmarks næststørste mejeri indenfor økologisk mælkeproduktion og er ejet af 75 økologiske landmænd. 

Opdateret 3. aug 2021