Syv ud af ti danskere vil spise bæredygtigt
Der er blandt danske forbrugere ingen tvivl om, at klimaet forandrer sig, og rigtigt mange vil også gerne gøre noget ved det ved at ændre spisevaner.
Men forbrugerne er forvirrede over, hvordan man rent faktisk lever og spiser bæredygtigt: Kun én ud af tre føler sig godt oplyste om, hvad bæredygtighed rent faktisk er. Kun 41 pct. mener, at de ved, hvordan man spiser bæredygtigt.
Det viser en undersøgelse, som Userneeds har foretaget for Mejeriforeningen.
Lige knap tre ud af fire danskere (74 pct.) mener, at den måde, vi producerer og forbruger mad på, skal ændres. Knap syv ud af ti siger, at det er vigtigt at spise bæredygtigt.
Når man spørger danskerne om, hvad de forbinder med en bæredygtig kost, så peger størstedelen på en klimavenlig kost, som ikke belaster vores klima negativt (79 pct.). 28 pct. siger, at bæredygtig mad også skal være sund.
65 pct. af danskerne mener, at forbrugerne har det største ansvar for at skabe en bæredygtig omstilling. Tre ud af fire peger på affaldssortering som en klimabevidst adfærd, mens knap to ud af tre siger reduktion af madspild.
Undersøgelsen er foretaget i juli-august 2018 som en webbaseret spørgeskemaundersøgelse blandt 2.000 repræsentativt udvalgte danskere i aldersgruppen 18-65 år.
58 pct. er bekymrede for klimaet
65 pct. mener, at forbrugerne har det største ansvar for en omstilling
59 pct. lægger ansvaret på politikerne, og 52 pct. siger produktionsindustrien
74 pct. mener, vi skal ændre produktionsformer og forbrug
68 pct. siger, vi skal spise bæredygtigt
Kilde: Mejeriforeningen