Syddanske fødevarevirksomheder vil styrke bæredygtig produktion

Leverandører 21. mar 2019 -
This describes the image
Foto: Andreas Cæsar Møller Jensen
Skrevet af: Søren Tougaard

Mens regeringen i mandags måtte skrinlægge planerne om et klimamærke, så går fødevarevirksomheder i Sydjylland målrettet efter at få udviklet nye principper for bæredygtig produktion.

Det sker som et led i Erhvervshus Sydjyllands nye interregionale program Taste, som en række virksomheder selv har været med til at forme.

- Vi har at gøre med fødevarevirksomheder, som ikke vil vente på, at der bliver truffet politiske beslutninger om den ene eller den anden retning for klimavenlig og bæredygtig produktion. De tager selv teten, siger Andreas Cæsar Møller Jensen, programchef for Erhvervshus Sydjylland.

Fødevarevirksomheder i Sydjylland har således været med til at udvikle Taste, hvor ambitionen er – sammen med nordtyske virksomheder og partnere – at få skabt nye principper for fødevareproduktion og bæredygtighed.

Bæredygtighed i alle led

En af virksomhederne er Mejeriet Naturmælk i Tinglev.

- Vi vil undersøge, hvordan vi kan forbedre bæredygtigheden ved at kigge 360 grader rundt om vores produktion. Som virksomhed har vi en interesse i at bidrage til øget bæredygtighed, og vi er sikre på, at forbrugere i stigende grad vil efterspørge fødevarer produceret bæredygtigt i alle led, siger Leif F. Jørgensen, adm. direktør i Naturmælk.

Taste kommer til at løbe over de næste tre år og er støttet med 18,5 mio. kr. fra EU’s Interreg-program. Udover Naturmælk indgår Skærtoft og Madkulturen samt tre nordtyske fødevarevirksomheder i Erhvervshus Sydjyllands partnergruppe.

 

Opdateret 10. nov 2020

Vil du vide mere?