Superfoods og nemme øko-retter på det globale menukort

Leverandører 20. feb 2017 -
This describes the image
Pressefoto: Økologisk Landsforening
Skrevet af: Søren Tougaard

Ovenpå verdens største øko-messe, BioFach i Nürnberg, har fremtidsforsker Birthe Linddal fra Food Future udpeget tre øko-tendenser, der går igen på den globale fødevarescene.

Hun peger på, at der efterhånden er et kæmpe udvalg af sundhedsfremmende økologiske superfoods i pulverform, hvor især spirulina, chlorella og moringa har domineret på årets BioFach.

Drikkevarer og nemme retter
Samtidig har Birthe Linddal også noteret en klart voksende tendens inden for udbredelsen af økologiske drikkevarer som alternativ til alkohol, ligesom nemme øko-retter vinder frem.

- Især mange yngre mennesker har en lav tolerance overfor alkohol, fordi de ønsker om at være sunde og veltrænede. Derfor ser man flere og flere økologiske drikkevarer, der kan nydes som et alternativ til vin eller øl i forbindelse med et måltid, siger hun og fortsætter:

- Samtidig vinder sunde, økologiske convenience-produkter i stigende grad frem og gør det således let og overskueligt at tage hensyn til miljø og dyrevelfærd i en travl hverdag. Alt fra det lille, lette mellemmåltid og den sunde snack til brød- og grødblandinger samt færdiglavede retter.

Og mange danske fødevarevirksomheder er på forkant med de økologiske trends.

Birthe Linddal peger blandt andet på virksomheder som GRØD og Aurion, der laver instant-grød i mange forskellige smagsvarianter. Raw Snacks og Raw Bite, der producerer sunde øko-snacks til at tage med på farten eller i træningscentret. Og Naturfrisk, der har lanceret en stribe japansk-inspirerede alkoholfrie alternativer til vin.

 

 

Opdateret 10. nov 2020

Vil du vide mere?