Skare Meat Packers løfter sig igen over milliarden

Leverandører 7. apr 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Skare
  • Vejen-slagteriet skærer et tocifret millionunderskud væk og kommer ud af det skæve 2019/20-regnskab med et plus. Stram likviditet truer

Skrevet af: Søren Tougaard

Foodservice står normalvis for mere end 50 pct. af Skare Meat Packers årsomsætning. Derfor kunne man også tro, at coronapandemien har gjort særdeles ondt på Vejen-slagteriet. Men Skare Meat Packers har alligevel formået at tilpasse sig den nye markedssituation, hvilket blandt andet har betydet en stærk forøget eksport til Mellem- og Fjernøsten. 

Det er forklaringen på, hvorfor Skare Meat Packers trods en nærmest nedsmeltet foodservice-sektor har løftet omsætningen med 43 mio. kr. til 1,03 mia. kr. i det skæve årsregnskab, der blev afsluttet med udgangen af september 2020. 

Her går driftsresultatet frem til et plus på 8,2 mio. kr. mod et minus på 9,7 mio. kr. i 2018/19-regnskabet, mens bundlinjen også bliver stærkt forbedret til et positivt resultat på knap 5 mio. kr. mod et minus på 12,7 mio. kr. i forrige regnskab.

Det er et resultat, som ledelsen anført at formand Bruno Olesen og adm. direktør Kurt Skare selv betegner som tilfredsstillende set i lyset af covid-19 situationen. 

Mens afsætningskanalen indenfor foodservice har været kraftig påvirket under corona, har Skare Meat Packers i stedet indgået en række nye samarbejdsaftaler.

Derfor venter Skare Meat Packers at øge omsætningen i indeværende regnskabsår, hvor det også er forventningen at løfte indtjeningen som følge af, at der bliver åbnet mere op for markederne.   

Stram likviditet 

I årsregnskabet gør revisionsselskabet Deloitte opmærksom på, at Skare-koncernens likviditet er stram og negativ påvirket af en øget lagerbeholdning som følge af covid-19 og investeringer efter opkøbet af den aarhusianske pålægsproducent Defco i 2019.

Ledelsen venter dog, at egenkapitalen på knap 8 mio. kr. og koncernens likviditet er nok til at fortsætte driften, lyder det i regnskabet.  

 

  

Opdateret 7. apr 2021