Royal Unibrew opkøber underskudsramt familie-bryggeri

Leverandører 3. maj 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Bryggeriet Fuglsang
  • Få dage efter Bryggeriet Fuglsang har præsenteret et driftsunderskud på mere end 12 mio. kr., opkøber Royal Unibrew det sønderjyske familie-bryggeri 

Skrevet af: Søren Tougaard

I mere end 155 år har Bryggeriet Fuglsang været ejet af Fuglsang-familien fra Haderslev. Men det kapitel slutter nu.

I stedet overtager Royal Unibrew selskaberne Bryggeriet S. C. Fuglsang og Mineralvandsfabrikken Frem, meddeler parterne i en pressemeddelelse. 

Dermed fortsætter Royal Unibrew sin offensive opkøbsstrategi, der for to år siden blandt andet også betød indlemmelsen af mærker som Cult og Mokaï i porteføljen. 

Lokal forankring er et vigtigt element i Royal Unibrews strategi. Royal Unibrew er bygget på 33 bryggerier og har i dag flere regionale danske platforme med stærke regionale brands som for eksempel Albani, Ceres og Thor. 

Fuglsang har en stærk regional position i Sønderjylland, hvor omkring 80 pct. af selskabets On-Trade kunder er lokaliseret. Fuglsang bryggeriet styrker derfor med den meget stærke sønderjyske position Royal Unibrew’s forretning i Danmark og giver endnu en stærk regional platform, lyder det i meddelelsen.

- Vi har i Royal Unibrew haft et tæt og godt samarbejde med Fuglsang igennem mange år, ligesom Fuglsang i mange år har arbejdet med salg af både øl og sodavand. Fuglsang passer derfor også rigtig godt ind i Royal Unibrew’s lokalt forankrede drikkevare forretning, og vi er derfor både glade og stolte over at kunne byde Fuglsang velkommen til Royal Unibrew, udtaler Royal Unibrew’s direktør for den danske forretning, Kasper Ryttersgaard Jacobsen.  

Kæmper med millionunderskud

Coronaperioden har været hård for bryggeribranchen. Det gælder i særdeleshed også for Bryggeriet Fuglsang.

I det netop offentliggjorte regnskab for 2020 kom det familieejet bryggeri ud med et driftsunderskud på 12,1 mio. kr. mod et minus på 2,1 mio. kr. i 2019. Årets resultat endte på et minus på 10 mio. kr., mens underskuddet var 2,6 mio. kr. i forrige regnskab. 

Med transaktionen følger to produktionssteder: en sodavandsfabrik i Ribe og et bryggeri i Haderslev.

Bryggeriet i Haderslev vil forblive ejet af Fuglsang-familien, og produktionen vil fortsætte i et samarbejde mellem Fuglsang-familien og Royal Unibrew.

Begge produktionssteder vil forsætte med at producere som før, mens logistik vil blive integreret i Royal Unibrew’s netværk. 

Mens Fuglsang-koncernen frasælger øl- og mineralvandsproduktionen, fortsætter de to brødre Kim og Claes med at drive Nordens største maltfabrik, Sophus Fuglsang Export-Maltfabrik. 

 

Opdateret 4. maj 2021