Produktion af buræg er halveret på fire år

Leverandører 1. mar 2018 -
This describes the image
| Foto: Colourbox|Anima/Danmarks Statistik

Produktionen af buræg er siden begyndelsen af 2014 faldet fra godt 8 mio. kg til ca. 4 mio. kg ved udgangen af 2017. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Faldet er et resultat af, at danske supermarkedskæder som et led i deres CSR-strategi har udfaset buræggene fra hylderne og fra produkter med egne mærker. Derudover har fødevareproducenter også meldt ud, at de udfaser buræggene.

Læs også: Slut med buræg i Coop

Læs også: Så er det også slut med buræg i Dansk Supermarked

Samtidig er produktionen af skrabeæg øget fra knap 3 mio. kg i 2014 til 6 mio. kg i 2017.

De økologiske æg er steget lidt mindre - fra knap 3 mio. kg til 4,5 mio. kg ved udgangen af 3. kvartal i 2017, hvorefter produktionen er faldet lidt igen.

Læs også: Nestlé udfaser buræg

Dyrevelfærdsorganisationen Anima vil nu indsamle 50.000 underskrifter til Fødevare- og Landbrugsminister Esben Lunde Larsen for at kræve et forbud mod buræg.

 

[caption id="attachment_67623" align="alignnone" width="2000"] Anima/Danmarks Statistik[/caption]

Opdateret 10. nov 2020

Vil du vide mere?