Produktion af buræg er halveret på fire år
Produktionen af buræg er siden begyndelsen af 2014 faldet fra godt 8 mio. kg til ca. 4 mio. kg ved udgangen af 2017. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Faldet er et resultat af, at danske supermarkedskæder som et led i deres CSR-strategi har udfaset buræggene fra hylderne og fra produkter med egne mærker. Derudover har fødevareproducenter også meldt ud, at de udfaser buræggene.
Læs også: Slut med buræg i Coop
Læs også: Så er det også slut med buræg i Dansk Supermarked
Samtidig er produktionen af skrabeæg øget fra knap 3 mio. kg i 2014 til 6 mio. kg i 2017.
De økologiske æg er steget lidt mindre - fra knap 3 mio. kg til 4,5 mio. kg ved udgangen af 3. kvartal i 2017, hvorefter produktionen er faldet lidt igen.
Læs også: Nestlé udfaser buræg
Dyrevelfærdsorganisationen Anima vil nu indsamle 50.000 underskrifter til Fødevare- og Landbrugsminister Esben Lunde Larsen for at kræve et forbud mod buræg.
[caption id="attachment_67623" align="alignnone" width="2000"] Anima/Danmarks Statistik[/caption]