Øget bageiver booster Valsemøllens bundlinje til nye højder
-
Danmarks største mølle lander et rekordhøjt resultat på 38,5 mio. kr. før skat
Det netop offentliggjorte årsregnskab for 2020 viser, at Valsemøllen trods manglende afsætning i foodservice kommer godt ud af coronakrisen efter stor efterspørgsel på mel og bageblandinger hos de hjemsendte forbrugere.
Den Esbjerg-baserede virksomhed kom ud af 2020 med en omsætning på 611 mio. kr. og et rekordhøjt resultat før skat på 38,5 mio. kr. mod 27 mio. kr. i 2019
Efter skat lød overskuddet på 30 mio. kr.
- Danskerne er for alvor gået i køkkenerne under corona-nedlukningerne og har både eksperimenteret med egen surdej og samtidig forsødet tilværelsen med kagebagning. Vi ser en stigning i hele sortimentet både hvede- og specialmel til surdejsbagværket og bageblandingerne, der gør det nemt at tage børnene med i køkkenet, siger direktør Niels Brinch-Nielsen fra Valsemøllen i en pressemeddelelse.
Fokus på dansk og økologi
I 2020 lancerede Valsemøllen økologiske melprodukter og bageblandinger med dansk økologisk mel som naturlig forlængelse af virksomhedens fokus på dansk oprindelse.
Ifølge direktøren er der et øget fokus på, at produkterne er fra Danmark.
- Vi oplever, at danskerne ønsker at indtænke både bæredygtighed og lokal forankring i deres indkøb, og her er økologi med dansk oprindelse en god løsning. Med økologi fra danske marker sikrer vi både danske arbejdspladser og endnu mere bæredygtigt mel, siger Niels Brinch-Nielsen.
2021 byder på nye investeringer for Valsemøllen. Blandt andet ligger der en byggeansøgning til nye siloer ved siden af mølleriet i Køge.
De nye siloer skal muliggøre adskillelse af flere forskellige korntyper og dermed nye koncepter med fokus på bæredygtighed og kort vej fra jord til bord, fortæller Niels Brinch-Nielsen.