Ny lov for økologiske storkøkkener træder i kraft

Leverandører 16. aug 2019 -
This describes the image
Økologisk Spisemærke  Foto: Det Økologiske Spisemærke

Siden i går har mange hundrede økologiske storkøkkener rundt omkring i landet skullet forholde sig til en ændring af bekendtgørelsen om økologisk storkøkkendrift.

Miljø- og Fødevareministeriet har gennemgået loven fra 2013 og opdateret den. Den nye lov indebærer blandt andet, at der tages hensyn til, at storkøkkener kan bestå af flere forskellige enheder, og at reglerne for det økologiske spisemærke er blevet enklere.

Desuden er flere dokumentationskrav til økologisk drift blevet lempet. Det ses blandt andet i den nye bekendtgørelses § 10:

"Ordet ”kvartal” er erstattet med ”tre måneder” for at præcisere, at der ikke henvises
til et fast kvartal som løber fra januar til marts, april til juni osv., men blot til en periode på tre måneder. Der er desuden i stk. 3, taget højde for storkøkkener, der holder
lukket i en periode, f.eks. sæsonlukning i en forlystelsespark," skriver Fødevarestyrelsen i en oversigt over de væsentlige ændringer, loven medfører.

Den nye bekendtgørelse ligger tilgængelig her.

Opdateret 10. nov 2020