Nestlé vil forske i bæredygtig emballage

Leverandører 7. dec 2018 -
This describes the image
Foto: Nestlé
Skrevet af: Søren Tougaard

Verdens emballageudfordring, især inden for plast, får nu verdens største fødevarevirksomhed, Nestlé, til at oprette et institut, der skal forske i brugbare, sikre og miljøvenlige emballageløsninger.

Nestlé Institute of Packaging Sciences bliver placeret i Lausanne i Schweiz og er et yderligere skridt i at gøre al Nestlés emballage genanvendelig inden 2025.

Nestlé topchef, Mark Schneider, har sat emballage og plast højt på bæredygtighedsagendaen.

- Vi ønsker at være førende inden for udvikling af de mest bæredygtige emballageløsninger til vores mad- og drikkevarer. For at opnå det forbedrer vi vores forskningskapacitet til at udvikle nye emballeringsmaterialer og løsninger for at imødegå det voksende affaldsproblem, især plastik. Vi sigter mod at minimere vores indvirkning på det naturlige miljø – og samtidig levere endnu bedre produkter, udtaler Mark Schneider i en pressemeddelelse.

Bred vifte af løsninger

Forskningsområderne vil omfatte genanvendelige, biologisk nedbrydelige eller kompostbare, polymere materialer, funktionelt papir samt nye emballagekoncepter og teknologier for at øge genbruget af plastemballage.

De nye løsninger bliver testet i forskellige produktkategorier, før de rulles ud i Nestlés globale portefølje af produkter, der spænder lige fra kaffe og chokolade til veganske produkter og avanceret hospitalsernæring.

Også i Danmark og de øvrige nordiske lande arbejder Nestlé målrettet på at reducere miljøpåvirkningen i sin produktion.

Blandt andet opgør Nestlé nu al emballage fra produktporteføljen på alle nordiske produktionsenheder for mest effektivt at handle på emballageudfordringen, fortæller Cathrine Suter Ossborn, kommunikationsansvarlig for Nestlé i Norden.

Nestlé er til stede i 189 lande i verden og har 328.000 medarbejdere, hvoraf 5.000 arbejder med forskning og udvikling. Nestlé omsætter årligt for ca. 580 mia. kr.

Opdateret 10. nov 2020

Vil du vide mere?