Massiv nedskrivning sender Rynkeby i minus med 381 mio. kr.
Rynkeby Foods måtte ganske vist se et fald i omsætningen på 44 mio. kr. i 2018, men det er ikke det mest overraskende ved årsregnskabet, der netop er offentliggjort.
Hele 372 mio. kr. er bundlinjen forværret med i forhold til 2017. Det høje beløb skyldes en revurdering af selskabets goodwill. Ifølge ledelsesberetningen er det blandt andet endnu ikke indfriede synergier samt lavere profitabilitet og cash flow, der sender bundlinjen til tælling.
Der blev investeret i nyt inventar på fabrikken i Ringe for at imødekomme en øget produktion som følge af nedlukningen af et af koncernens produktionsanlæg i Sverige.
Det betød større produktionsvolumen og bredere portefølje - og dermed flere ansatte. Desværre har de nye produktionsfaciliteter ikke levet op til deres potentiale i 2018, hvilket også skal forklare en del af underskuddet.
Fremgang for kølevarer
Trods massiv, økonomisk nedtur er det ikke alt, der ser sort ud for Rynkeby.
"De udfordringer, Rynkeby Food A/S har haft i sin supply chain, forventes at blive bedre i 2019, hvilket bør føre til højere effektivitet og mindre spild," skrives der i ledelsesberetningen for årsrapporten.
Desuden fortsætter Rynkeby sin fremgang på markedet og løftede i 2018 sin markedsandel fra 26,7 pct. til 28,2 pct. Det skyldes primært fremgang for kølevarerne, hvoraf den rebrandede God Morgen-juice fremhæves som et produkt, der klarer sig "særdeles godt".
Rynkeby forventer lignende eller let faldende salg af langtidsholdbar juice og saft i 2019 i forhold til 2018, mens juice og smoothies på køl fortsætter med stigende vækstrater. Selskabet forventer derfor en forbedring af resultatet før skatter og nedskrivninger, ebitda, i år.