Lav efterspørgsel på grisekød fortsætter

Leverandører 3. sep 2020 -
This describes the image
Foto: Danish Crown
Skrevet af: Søren Tougaard

Der er fortsat en lav aktivitet på det europæiske marked for fersk grisekød, og det er især i den sydlige del af Europa, der ligger langt fra det normale niveau.

Det fremgår af en markedsberetning fra Danish Crown.

- Befolkningen i Sydeuropa er langt mere usikre på fremtiden, end vi er i Nordeuropa. Den usikkerhed rammer forbruget på alt fra biler over tøj til fødevarer. De skal selvfølgelig stadig have noget at spise hver dag, men de køber billigere varer, går efter tilbuddene og forbruger i det hele taget langt mindre end for et år siden, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Han fortæller, at priserne på tværs af Europa lige nu flytter sig, fordi fokus skifter fra sommer til vintersortiment.

Der er således en god efterspørgsel på blandt andet bove, brystflæsk og kamme, mens priserne på nakker til gengæld er udfordret, fordi grillsæsonen er slut.

Opdateret 10. nov 2020