Kun få pesticidrester i dansk frugt og grønt
Fødevarestyrelsen har netop offentliggjort sin rapport om pesticidrester i fødevarer for 2018.
Rapporten viser endnu en gang, at der er færre pesticidrester i dansk frugt og grønt end i udenlandsk.
Rapporten er lavet i samarbejde med DTU Fødevareinstituttet, og ud af 99 prøver af dansk frugt blev der, ligesom i 2017, ikke fundet nogen overskridelser af grænseværdien. For danske grøntsager fandt styrelsen to overskridelser i 210 prøver.
Til sammenligning blev der i 2018 fundet pesticidoverskridelser i 1,4 pct. af de udenlandske frugter og i 3,6 pct. af grøntsagerne. Flest overskridelser af grænseværdierne var der i frugt og grønt fra 3. lande, dvs. lande uden for EU.
Grænseværdierne sættes så lavt som muligt og på et niveau, så pesticidresterne ikke er til fare for mennesker.
I 2020 kører Fødevarestyrelsen en kampagne, hvor der ses nærmere på pesticidresterne i udenlandske fødevarer.
- For selvom der kun er få varer, som overskrider grænseværdien for pesticidrester, så er enhver overskridelse uacceptabel, siger kontorchef i Fødevarestyrelsen Henrik Dammand Nielsen.