Kohberg bager fremover kun brød med dansk mel
Siden 1. december har Kohberg udelukkende brugt dansk mel i alle bageriets brød og kager, og samtidig introducerer virksomheden logoet "dansk mel".
Logoet bliver løbende indført på Kohbergs poser.
- Vores bagerier bruger store mængder mel, og så betyder det rigtigt meget, hvor melet kommer fra. Ved at bage med dansk mel udleder det enkelte brød cirka 20 pct. mindre CO2, end hvis vi bruger mel, der er kørt hertil fra udlandet. Hos Kohberg vil vi gerne kæmpe for at gøre en forskel - og her kan vi faktisk gøre en forskel, siger René Normann Christensen, adm. direktør i Kohberg Bakery Group.
Dansk historie gennem 50 år
Siden Kohberg blev grundlagt i 1969, har bageriet været danskejet, og rødderne er stadig solidt plantet i Bolderslev i Sønderjylland. Med dansk baggrund og historie er det vigtigt for den familieejede virksomhed at bruge danske råvarer.
- Ved at købe dansk mel støtter vi danske landmænd, og samtidig er Kohberg med til at sikre danske arbejdspladser både i landbruget og i brancher, der leverer varer og servicer til landbruget. Vi vil gerne reinvestere i det samfund, vi selv har været en del af i 50 år - det betyder meget, at vi på den måde giver noget tilbage, siger René Normann Christensen.
Der kan gå lidt tiden inden flaget for alvor bliver synligt på brødhylden i butikkerne, for Kohberg vil naturligvis først tømme lageret af gamle poser uden logo.