Kødgigant satser på klimaneutralt kød
En international rapport fra AT Kearnye forudsiger, at kun fire ud af ti bøffer vil være produceret af ægte kød i 2040. Men det får ikke slagterigiganten Danish Crown til at ændre sin strategi.
- Der er ingen tvivl om, at kødalternativer vinder frem, selv om det tager udgangspunkt i et meget lavt niveau. Vores hovedsatsning er, at det dyreprotein, der fortsat vil blive sat til livs, skal være klimavenligt, siger markedsdirektør i Danish Crown, Søren Tinggaard.
Alle landbrug, der leverer kød til slagteriet, er blevet analyseret med henblik på at skulle halvere udledning af drivhusgasser - sammenholdt med 2005 - inden 2030.
I 2050 skal produktionen af kød fra grise være klimaneutral, ligesom der løbende skal ske en optimering af foderet.
- Men vi har sideløbende fokus på det plantebaserede marked, som også vil komme til at fylde mere hos os, siger Søren Tinggaard.
Slagteriet producerer i dag i regi af Tulips "Den grønne slagter" enkelte vegetar-pålægsprodukter, ligesom andre pålægsprodukter indeholder 30 pct. grøntsager.
Derudover er der kommet en enkelt vegetar-færdigret på markedet i foråret.
- Vi arbejder også på at udnytte proteinet i vores restprodukter, men derfra og til at opbygge protein, som man gør, når man skaber kunstigt kød, er der langt - både hvad angår metode, smag og pris. Men hvad vi gør langt ude i fremtiden, kan jeg ikke sige noget om endnu, siger Søren Tinggaard.