Knap hver anden dansker vil have økologi og fisk
Næsten halvdelen af danskerne (47 pct.) prøver at inkludere økologiske fødevarer, når de køber ind, viser en global undersøgelse af fødevaretrends, som Nielsen har foretaget.
De danske forbrugere er dog godt tilfredse med det udvalg af økologi, som de finder i supermarkedet. Kun 15 pct. vil gerne have et større udvalg, viser undersøgelsen.
- Økologi er nu blevet så udbredt blandt danskerne, at det er blevet et konkurrenceparameter for supermarkederne og discountbutikkerne. Dette har medført en øget markedsføring af det økologiske sortiment på tværs af detailhandlen, hvilket igen har været med til at accelerere det økologiske forbrug. Så der er på mange måder tale om en forstærkende økologisk spiral, siger Rasmus Sarauw-Nielsen, Retail Analytics Nordic Leader hos Nielsen.
Også fisk er populært på de danske middagsborde. I hvert fald siger 44 pct., at de forsøger at inkludere fisk og skaldyr i deres kost.
Der er på samme måde ingredienser, som danskerne forsøger at undgå i deres kost. På førstepladsen er antibiotika/hormoner i kød og mejeriprodukter, på andenpladsen genmodificerede produkter og derefter kommer kunstige farve- og smagsstoffer og konserveringsmidler.